• Спад на фючърсите след рекордна сесия на Уолстрийт

    Спад на фючърсите след рекордна сесия на Уолстрийт

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се търгуваха по-ниско със 74 пункта.

    Спад на фючърсите след рекордна сесия на Уолстрийт

    Основните средни стойности отчетени в рамките на деня в петък отбелязаха рекорди за всички времена.

    Dow изскочи над с 200 пунтка. S&P 500 и Nasdaq Composite напреднаха съответно с 0.9% и 0.7%.

    Тези печалби дойдоха дори след публикуването на разочароващи данни за работните места в САЩ. Департаментът по труда съобщи, че през ноември са създадени 245 000. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, прогнозираха, че миналия месец са добавени 440 000.

    Ед Ярдени, президент и главен инвестиционен стратег в Yardeni Research, сподели, че докладът за работните места  „не е толкова лош“, тъй като по-голямата част от забавянето на пазара на труда през миналия месец идва от правителствени работни места.

    „Ясното послание е, че докато възстановяването на пазара на труда изостава от възстановяването на общия БВП, и двете продължават да възвръщат позициите си, загубени по време на рецесията на блокирането през март и април“, добави Ярдени.

    Разочароващият печат също даде тласък на акциите, като вдигна очакванията за нов пакет от фискални стимули, приет преди края на годината.

    Лидерът на мнозинството в Сената - Мич Макконъл, първоначално прекрати мярката, но по-късно говорител на председателя на парламента Нанси Пелоси заяви, че тя и Макконъл са обсъдили своя „общ ангажимент за завършване на омнибус [сметка за разходите] и облекчаване на COVID-19 възможно най-скоро“.

    „Към този момент пазарът очаква най-малко няколкостотин милиарда долара допълнителни стимули през 2020 г.“, каза Адам Крисафули, основател на Vital Knowledge.

    Депутатите бяха в безизходица заради допълнителната фискална помощ в продължение на месеци преди миналата седмица, пораждайки безпокойство относно икономическото възстановяване от пандемията на коронавируса.

    Повече от 14 милиона случая на заболели от Covid-19 са потвърдени в САЩ, според данни от университета "Джон Хопкинс". Хоспитализациите също са достигнали рекордни нива.

    Това принуди някои щати и градове да въведат по-строги мерки за социално дистанциране, за да овладеят огнището на заразата.

    пандемията COVID-19 Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0