• Акциите отбелязаха ръст, след като Тръмп подписа пакет за облекчаване на вируса

    Акциите отбелязаха ръст, след като Тръмп подписа пакет за облекчаване на вируса

    Тръмп даде одобрение на двупартийния пакет за стимулиране от 900 млрд. долара в неделя вечерта, след като възрази срещу законопроекта в началото на миналата седмица.

    Акциите отбелязаха ръст, след като Тръмп подписа пакет за облекчаване на вируса

    Акциите скочиха в понеделник, след като президентът Доналд Тръмп подписа пакет за помощ за облекчаване на вируса след многодневно закъснение.

    Dow се повиши с 0,7%, или около 200 пункта, докато S&P 500 се повиши с 0,8% малко след обяд. Nasdaq се повиши с 0,8%. Всеки от трите основни индекса достигна рекордни върхове в рамките на деня, добавяйки ръст към печалбите си през последната седмица на 2020 г.

    Тръмп даде одобрение на двупартийния пакет за стимулиране от 900 млрд. долара в неделя вечерта, след като възрази срещу законопроекта в началото на миналата седмица. В одобряването на пакета за стимулиране, Тръмп също така подписа законопроекта на конгреса от 1,4 трилиона долара, осигуряващ средства за правителството до края на финансовата година, предотвратявайки спирането му.

    Президента също така призова депутатите да ограничат определени части от пакета, които той смята за „разточителни и ненужни“ в законопроекта.

    Председателят на парламента Нанси Пелоси ще проведе поименно гласуване по отделна мярка за увеличаване на преките плащания в понеделник, след като не успя да го приеме с единодушно съгласие в четвъртък. Не е ясно дали контролираният от републиканците сенат ще предприеме мярката.

    В сегашния си вид стимулационният пакет включва множество мерки за подкрепа на отделни американци и фирми, които се борят на фона на продължаващата пандемия, която е разболяла повече от 19 милиона души в САЩ. Законопроекта включва около 325 милиарда долара помощ за малкия бизнес и попълва програмата за защита на заплатите, разширява федералните програми за обезщетения при безработица и предлага допълнителни помощи в размер на 300 долара.

    акции фондова борса Доналд Тръмп Актуални новини

    Оценка на новината

    0