• Стратезите очакват тазгодишните изоставащи запаси и сектори да се присъединят към ралито през 2021г.

    Стратезите очакват тазгодишните изоставащи запаси и сектори да се присъединят към ралито през 2021г.

    2020 година бе запомняща се за Уолстрийт.

    Стратезите очакват тазгодишните изоставащи запаси и сектори да се присъединят към ралито през 2021г.

    Американските акции завършиха ударно 2020 г., като много инвеститори се обзалагат, че това ще продължи и след бурната година, която бе белязана от пандемията Covid-19.

    Рисковете изобилстват, включително очаквани нови вълни на заболели от коронавирус, опасения относно скоростта на разпространение на ваксини и високи залози на 5 януари Американският сенат в Грузия за баланса на силите в Конгреса. И все пак много инвеститори не отдават голямо значение на тези заплахи.

    „Ще продължим да наблюдаваме повишение на акциите“, заяви ръководителят на управлението на финансовата мрежа на Commonwealth Peter Essele.

    Пазарът на опции оценява по-голяма променливост през януари от декември, вероятно поради изборите в Грузия. Ако републиканците спечелят поне едно място в Сената, те ще запазят дори и малкото си мнозинство. Ако демократите ''почистят'' двойния балотаж, Камарата ще бъде разделена на 50/50 и гласуването за раздяла ще отиде на новоизбрания вицепрезидент Камала Харис, което ще даде пълна сила на партията на новоизбрания президент Джо Байдън над Конгреса. Това поражда възможността за предложения за данъчна реформа, за които много инвеститори се страхуват, че ще навредят на цените на акциите.

    И все пак повечето инвеститори не търсят рязък отстъп през следващата година. Създаването на коронавирусните ваксини насърчи инвеститорите, заедно с изразената готовност на Федералния резерв на САЩ да запази политиката си приспособима, казаха стратези.

    Ралито на американския фондов пазар през последните два месеца бе изненада за повечето инвеститори. Проучване в края на ноември установи, че стратезите очакват S&P 500 да приключи през 2021 г. на 3900, което ще бъде още едно годишно покачване, след като индексът се покачи с около 16,3% тази година до 3 756,07. 12-месечното съотношение цена-печалба на S&P 500 в момента е около 22, много над дългосрочната си средна стойност от 15.

    Инвеститорите обръщат поглед към няколко части от пазара, включително финансови средства, акции за отдих и хотелиерство и енергия, с потенциал за обединяване.

    „Пазарът като цяло не изглежда прекомерно изкупен“, сподели Тим Гриски, главен инвестиционен стратег в Inverness Counsel.​

    Инвеститорите са оптимистично настроени и към възстановяване на корпоративните печалби. Златният пробег на някои високо летящи имена на растеж може да продължи, предвиждат те.

    „Не бройте онези компании за растеж с доминиращи и нововъзникващи бизнес модели, които могат да продължат да отговарят или надхвърлят високите очаквания на акционерите“, каза Тони ДеСпирито, главен инвестиционен директор на американския основен активен капитал за BlackRock

    Фед пандемията COVID-19 Фючърси на акции обзор

    Оценка на новината

    0