• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    Договорите за Dow са спечелили над 50 точки, или 0,2%.

    Актуални новини от фондовата борса

    Фондовите фючърси се търгуваха без особено резки скокове и спадове, овърнайт сесията започна в сряда вечерта, тъй като търговците гледаха отвъд вълненията във Вашингтон и очакваха политическите последици от новоизбрания Конгрес.

    Договорите за Dow са спечелили над 50 точки, или 0,2%, малко след 18:00. ET, с по-високи движения, дори след като протестиращи, подкрепящи президента Доналд Тръмп, нахлуха в сградата на Капитолия и принудиха тя да се да се заключи, а депутатите да се евакуират. Длъжностни лица заявиха, че Капитолия е "защитена" от сряда вечерта, според Асошиейтед прес.

    Избраният президент Джо Байдън нарече събитието „въстание“ във видеообръщение, тъй като сътресенията нарастваха все по-силно и нарушаваха процеса на законодателите за удостоверяване на електоралните гласове от президентските избори. Бизнес лидерите, включително изпълнителният директор на JPMorgan Chase, Джейми Димън и главният изпълнителен директор на Jefferies Rich Handler, осъждат насилието.

    Тръмп каза на протестиращите да се „приберат у дома“ във видеообръщение, но повтори, че „изборите са ни откраднати“. Полицейски час, който ще продължи до четвъртък сутринта, влезе в сила във Вашингтон, окръг Колумбия, от 18:00. ET, по заповед на кмета на града.

    Въпреки сътресенията, Dow завърши с рекордно високо затваряне в сряда, а S&P 500 спечели 0,6%.

    Пазарът е по-фокусиран върху това, какви ще са политиките през следващите две години с Конгреса, който беше избран на финалните избори снощи. Какви ще са политиките през следващите четири години? Те разглеждат COVID, виждат как се разпространяват ваксини. Те гледат към ново отваряне", каза анализаторът на Реймънд Джеймс - Ед Милс.

    САЩ Тръмп протести Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    5.00