• Акциите се повишиха, а Джо Байдън беше официално признат за следващия президент на САЩ

    Акциите се повишиха, а Джо Байдън беше официално признат за следващия президент на САЩ

    Dow добави повече от 150 точки, или 0,5%, а през нощта Конгресът потвърди победата на избрания президент Джо Байдън в изборната колегия.

    Акциите се повишиха, а Джо Байдън беше официално признат за следващия президент на САЩ

    Акциите на САЩ нараснаха в четвъртък сутринта, когато търговците се отърсиха от вълненията в сряда във Вашингтон и очакваха политическите последици от идващите нова президентска администрация и Конгрес.

    Dow добави повече от 150 точки, или 0,5%. През нощта Конгресът потвърди победата на избрания президент Джо Байдън в изборната колегия и официално го призна за следващия президент, като депутатите се събраха часове след като протестиращи, подкрепящи президента Доналд Тръмп, нахлуха в Капитолия и принудиха сградата да бъде заключена, а депутатите да се евакуират.

    Финансовите, материални и енергийни запаси увеличиха печалбите си като перспективи на фона на демократичния размах, като се има предвид, че обединеното демократично правителство ще осигури повече стимули за облекчаване на вируса и ще увеличи инфраструктурните разходи. Акциите на канабис и чиста енергия, включително производителите на електрически превозни средства, посрещат с оптимистично очакване повече политики, които да подкрепят тези индустрии от страна на Демократичната камара и Сената.

    "Нашите американски икономисти посочиха, че Демократичният сенат вероятно ще доведе до друг голям пакет от фискални стимули, вероятно включващ някои приоритети на новата администрация, като инфраструктура," заявиха икономисти на Дойче Банк в изявление в сряда. „Те виждат това като материал към прогнозата им за БВП, като понастоящем виждат нарастване с 4,3% през 2021 г.

    ръст акции Джо Байдън

    Оценка на новината

    5.00