• Мрачни прогнози за Уолстрийт, след встъпването в длъжност на Байдън и неговите регулатори

    Мрачни прогнози за Уолстрийт, след встъпването в длъжност на Байдън и неговите регулатори

    Шеррод Браун ще ръководи мощния банков комитет на Сената. Той заяви, че ще се опита да отмени “приятелските“ правила в Уолстрийт, въведени от регулаторите на президента Доналд Тръмп.

    Мрачни прогнози за Уолстрийт, след встъпването в длъжност на Байдън и неговите регулатори

    Уолстрийт може да се сблъска с неудобство в следващите четири години, след като екипът на новоизбрания президент Джо Байдън потвърди в понеделник, че планира да номинира двама потребителски шампиони за водещи финансови агенции, сигнализирайки за по-строга позиция в индустрията, отколкото мнозина очакваха.

    Гари Генслер ще бъде председател на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), а членът на Федералната търговска комисия - Рохит Чопра ще оглави Бюрото за финансова защита на потребителите (CFPB). Прогресивните възприемат агенциите като изключително важни за напредъка на политическите приоритети по изменението на климата и социалната справедливост.

    В понеделник приятелски настроените към Уолстрийт републиканци разкритикуваха Байдън, че се поклони на левицата, като предупреди, че изборите ще бъдат разделящи.

    Екипът на Байдън се присъединява към членовете на крайната левица“, каза Патрик МакХенри, ръководител на републиканския член на финансовия панел. 

    Председателят на регулатора на дериватите от 2009 до 2014 г., Генслер внедри нови правила за търговия, развивайки репутация на твърд оператор, готов да се противопостави на мощните интереси на Уолстрийт.

    Изглежда, че републиканците имат добри шансове да запазят контрол над Сената след изборите на 3 ноември, финансовите ръководители се надяваха Байдън да се стреми към по-умерени избори. Но демократичните победи на два балотажа в Джорджия по-рано този месец означават, че демократите ще имат ефективен контрол над залата, след като Байдън и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис положат клетва в сряда.

    Тези победи също означават, че противника на Уолстрийт Шеррод Браун ще ръководи мощния банков комитет на Сената. Той заяви, че ще се опита да отмени “приятелските“ правила в Уолстрийт, въведени от регулаторите на президента Доналд Тръмп.

    Уолстрийт прогнози регулации Джо Байдън

    Оценка на новината

    5.00