• Акциите поскъпнаха във вторник

    Акциите поскъпнаха във вторник

    Dow добави повече от 150 точки, или 0,5%. S&P 500 и NASDAQ също отбелязаха увеличение.

    Акциите поскъпнаха във вторник

    Акциите поскъпнаха във вторник, когато търговците се завърнаха от дълъг празничен уикенд в САЩ и забелязаха признаци на нарастваща подкрепа за значителни фискални стимули извън Вашингтон.

    Dow добави повече от 150 точки, или 0,5%. S&P 500 и NASDAQ също се увеличиха. Акциите на банките бяха предимно по-високи, след като компонентът Dow Goldman Sachs (GS) публикува резултати за четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията, въпреки че тримесечният доклад на Bank of America (BAC) до голяма степен се оказа разочароващ.

    Перспективите за допълнителни фискални помощи стимулираха акциите през последните няколко седмици и дойдоха заедно с ангажиментите на служителите на Федералния резерв да облекчат паричната политика за периода на пандемията. Тези ходове на свой ред помогнаха да се запази котвата на лихвените проценти.

    "Рязкото покачване на цената на някои рискови активи се превърна във фокусна точка на пазарните опасения през последните няколко седмици, но оценките на повечето активи все още изглеждат оправдани в контекста на свръхниски реални лихвени проценти", каза икономиста на Capital Economics - Нийл Ширинг в изявление. „Погледнато по този начин, по-важният въпрос е дали реалните лихвени проценти ще останат на сегашните нива. Смятаме, че ще го направят - дори и да грешим, последиците за рисковите активи ще зависят отчасти от това защо се увеличават" – каза още икономиста.

    По-късно тази седмица търговците ще насочат вниманието си към първите действия на идващата администрация на Байдън, като днес ще се проведе неговото официално встъпване в длъжност.

    САЩ фондова борса Фючърси на акции Джо Байдън

    Оценка на новината

    5.00