• Фондовите фючърси се задържаха близо до рекордни нива в сряда вечерта

    Фондовите фючърси се задържаха близо до рекордни нива в сряда вечерта

    S&P 500 отбеляза най-доброто си завръщане в деня на встъпването в длъжност на Байдън след това на Роналд Рейгън през 1985 г.

    Фондовите фючърси се задържаха близо до рекордни нива в сряда вечерта

    Фондовите фючърси се задържаха близо до рекордни нива в сряда вечерта, след като се повишиха силно през редовния ден на търговия.

    Всеки от S&P 500, Dow и Nasdaq приключи редовната сесия на рекордно високи нива, тъй като търговците очакваха допълнителни фискални стимули и други държавни средства, които вероятно ще дойдат при администрацията на президента Джо Байдън. В първия си ден на поста Байдън започна своя мандат, като подписа редица изпълнителни заповеди за борба с пандемията от COVID-19. Той също така задейства активиране на инициативи за опазване на околната среда и отмяна на много от имиграционните политики на администрацията на Тръмп, наред с други мерки.

    S&P 500 отбеляза най-доброто си завръщане в деня на встъпването в длъжност на Байдън след това на Роналд Рейгън през 1985 г., според анализ на LPL Financial. Преминаването на индекса от изборния ден към деня на встъпване в длъжност беше най-доброто досега, като S&P 500 се покачи с повече от 14% между 3 ноември и края на вчерашния ден.

    Всъщност бях много изненадан от това как пазарът наистина отстрани всички политически проблеми, които имахме през първите три седмици на годината. Бих предположил, че встъпването в годината, в която демократите помитаха Сената и Камарата, пазарите щяха да се разпродадат на гърба на потенциално увеличение на корпоративната данъчна ставка в бъдеще“ каза Джон Петридес, мениджър в Tocqueville Asset Management. „Очевидно мисля, че инвеститорите са фокусирани върху краткосрочния план и голямата политика на Байдън по отношение на фискалните стимули, което е очевидно много необходимо, тъй като случаите на COVID-19 продължават да се разпростират в САЩ“ – добави още той.

    фючърси рекордни стойности Джо Байдън Основни индекси

    Оценка на новината

    0