• Актуални новини от фондовата борса - aкциите се търгуваха разнопосочно

    Актуални новини от фондовата борса - aкциите се търгуваха разнопосочно

    Dow изостава, като намалява с около 40 точки или 0,1%.

    Актуални новини от фондовата борса - aкциите се търгуваха разнопосочно

    Акциите се търгуваха разнопосочно преди натоварената седмица, която ще включва множество резултати от корпоративни печалби, икономически данни, заседание на Федералния комитет за отворен пазар и дебат относно предложението за стимулиране от администрацията на Байдън в размер на 1,9 трилиона долара.

    S&P 500 и Nasdaq за кратко се обърнаха с негативни стойности  в рамките на деня на фона на съждения относно графика за повече стимули, въпреки че Nasdaq в крайна сметка затвори на рекордно високо ниво. Лидерът на мнозинството в Сената - Чък Шумер заяви в понеделник, че Конгресът ще се стреми да приеме следващия законопроект за облекчаване на последствията от коронавируса през следващите четири до шест седмици.

    Планът на Байдън, който призовава за нов кръг от проверки на стимули за повечето американци и помощ за държавните и местните правителства, предизвика известна загриженост през изминалата седмица. Някои депутати повдигнаха колебанията си по време на изслушването за потвърждение на Джанет Йелън да стане министър на финансите във вторник, отбелязвайки, че смятат, че написаният пакет няма да осигури помощ, насочена достатъчно правилно, за да подкрепи само хората и икономическите области, които са най-нуждаещи се по време на пандемията. Пълният Сенат ще гласува за номинацията на Йелън в понеделник, след като финансовият комитет на Сената единодушно одобри номинацията й в петък.

    Dow изостава, като намалява с около 40 точки или 0,1%. Акциите на Merck (MRK), компонент на Dow, се изплъзнаха, преди да се възстановят, след като компанията заяви, че ще прекрати програмата си за разработване на ваксини против COVID-19, след разочароващи данни от ранните им опити.

    финансови стимули Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    5.00