• Акциите в Азия повлияни от нестабилната американска сесия

    Акциите в Азия повлияни от нестабилната американска сесия

    Фючърсите отчетоха умерен спад в Япония и Хонконг. Индексът S&P 500 завърши по-високо, въпреки че печалбите бяха ограничени.

    Акциите в Азия повлияни от нестабилната американска сесия

    Азиатските акции изглежда щяха да се изплъзнат след нестабилната американска сесия. Доходността на хазната падна, а доларът се вдигна.

    Фючърсите отчетоха умерен спад в Япония и Хонконг. Индексът S&P 500 завърши по-високо, въпреки че печалбите бяха ограничени, след като върховният сенатократ заяви, че пакетът от помощи е малко вероятен преди средата на март, а американски здравен служител изрази загриженост относно забавянето на ваксинацията. Nasdaq 100 се представи по-добре, тъй като инвеститорите очакваха печалби от някои от най-големите компании.

    На някои места суровият петрол се покачи до 53 долара за барел, докато цената на златото бе колеблива. Европейските акции отчетоха спад, а Биткойнът се възстанови до над $ 34 000, преди да изравни аванса.

    С глобалните акции, търгуващи около рекордно високи нива, инвеститорите търсят нови катализатори, които да ги тласнат по-високо или поне да оправдаят текущите оценки. Това може да дойде от отчетите за приходите, които ще бъдат обявени тази седмица. Междувременно възможността пакетът от данъчни облекчения в САЩ да бъде забавен подбива ключовата причина, поради която доходността на хазната се покачи по-рано тази година.

    Президентът Джо Байдън заяви, че е отворен за преговори по своето предложение за облекчение на последствията от COVID-19 в размер на 1,9 трилиона долара и се надява да задържи републиканците зад него, макар че не изключи възможността да се съобрази само с демократите. Лидерът на мнозинството в Сената - Чък Шумер заяви по-рано в понеделник, че се стреми да осигури преминаването на следващия кръг на облекчение до средата на март, точно когато ползите за безработни от последния пакет ще изтекат.

    По отношение на пандемията обхватът на ваксините няма да достигне точка, която да спре предаването на вируса в обозримо бъдеще, заяви Световната здравна организация в понеделник. Американският ръководител на инфекциозните болести - Антъни Фаучи заяви, че се притеснява от закъсненията с вторите дози.

    САЩ акции Азия Covid-19 Икономически стимули

    Оценка на новината

    5.00