• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    Фючърсите на S&P 500 се търгуваха по-високо с около 0,2% при стартирането на овърнайт сесията, задържайки почти рекордно ниво на индекса.

    Актуални новини от фондовата борса

    Фондовите фючърси се отвориха малко по-високо във вторник докато инвеститорите очакваха поредната порция от корпоративни печалби и решението на Федералната комисия за отворения пазар (FOMC).

    Фючърсите на S&P 500 се търгуваха по-високо с около 0,2% при стартирането на овърнайт сесията, задържайки почти рекордно ниво на индекса. Договорите както за Nasdaq, така и за Dow също се увеличиха.

    Късно във вторник акциите на Microsoft (MSFT) скочиха, след като компанията публикува фискални резултати от второто тримесечие, които надхвърлиха очакванията, задвижвани от ускоряване на растежа в ключовия бизнес за „облачни“ системи и персонални компютри. Но други тримесечни резултати не успяха да впечатлят Уолстрийт. Акциите на Starbucks (SBUX) паднаха в края на търговията, след като тримесечният сравним ръст на продажбите на компанията спадна повече от очакваното поради продължителните въздействия на пандемията.

    От друга страна акциите на GameStop (GME) нараснаха с повече от 40% в сесията, часове след като приключиха търгуването. Пазарната капитализация на акциите достигна над $ 10 милиарда, тъй като онлайн търговците отново се сблъскаха с продавачите на дребно на Уолстрийт. Акциите на други силно скъсени акции, включително Express (EXPR) и Bed Bath & Beyond (BBBY) също скочиха в края на търговията.

    Основните индекси на акциите бяха във форма на задържане във вторник, тъй като инвеститорите очакваха нови актуализации на данъчните стимули от Вашингтон и последното изявление за паричната политика на FOMC. Те ще публикуват изявлението си в 14:00. ET днес, с председателя на Федералния резерв - Джером Пауъл, който се очаква да проведе пресконференция малко след това.

    компании Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    0