• Фондовите фючърси отбелязаха спад в сряда вечерта

    Фондовите фючърси отбелязаха спад в сряда вечерта

    Всеки от трите основни индекса спадна с най-много за последните три месеца.

    Фондовите фючърси отбелязаха спад в сряда вечерта

    Фондовите фючърси отбелязаха спад в сряда вечерта след разпродажба по време на редовната сесия.

    Всеки от трите основни индекса спадна с най-много за последните три месеца, след като Федералният комитет за отворения пазар публикува изявление за паричната политика през януари, което посочва умерен растеж в засегнатата от вируса икономика. И все пак централната банка потвърди ангажимента си да поддържа ниски лихвени проценти, а покупките на активи да бъдат стабилни, докато икономиката преодолее пандемията от COVID-19.

    Допълнителни данни за силата на американската икономика ще бъдат на фокус днес, като първата оценка за брутния вътрешен продукт от четвъртото тримесечие и друг доклад за седмичните искания за безработица трябва да бъдат публикувани. БВП вероятно е нараснал за второ поредно тримесечие през последните три месеца на 2020 г., макар и със забавяща се инерция към новата година, до голяма степен в резултат на все още слабия пазар на труда. Седмичните искове за безработица вероятно ще се оттеглят от повишените нива от предходната седмица, но се задържат до исторически високите 900 000.

    Сезонът на печалбите също се променя, а акциите на някои от най-силните компании, които отчетоха резултати след приключването на търговията в сряда, потънаха след затварянето на пазара. Акциите на Tesla (TSLA) спаднаха с повече от 2%, след като компанията отчете печалба, която не достига прогнозите, въпреки че приходите достигнаха тримесечен рекорд от над 10 милиарда долара. Акциите на Apple (AAPL) паднаха, след като изпълнителният директор Тим Кук заяви по време на обявяването на печалбата на компанията, че очаква забавяне на ръста на продажбите на преносими устройства и услуги през второто тримесечие, засенчвайки фискалните приходи през първото тримесечие, които надхвърлят очакванията. Акциите на Facebook (FB) варираха между печалби и загуби след увеличаване на ръста на потребителите, продажбите и печалбите, въпреки че компанията предупреди за „значителна несигурност“ относно рекламната среда през 2021 г. на фона на пандемията.

    спад компании Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    0