• Уолстрийт се готви за втори двубой срещу търговците на Reddit

    Уолстрийт се готви за втори двубой срещу търговците на Reddit

    Притесненията за ефекта GameStop, който помогна за отслабване на американските акции миналата седмица, се прехвърлиха върху фючърсите на S&P 500.

    Уолстрийт се готви за втори двубой срещу търговците на Reddit

    Уолстрийт се готви за поредната седмица на пазарен хаос, с признаци, че силната търговия на дребно, която повиши цените на акциите на GameStop Corp и AMC Entertainment Holdings Inc, се разпространява и върху други активи.

    Някои от най-големите хедж фондове на Уолстрийт все още се възстановяват, след като търговците на дребно се опитаха да повишат цените на акциите, които големите инвеститори прогнозираха като спадащи, което доведе до големи загуби за едрите търговци.

    Притесненията за ефекта GameStop, който помогна за отслабване на американските акции миналата седмица, се прехвърлиха върху фючърсите на S&P 500, когато търговията отвори отново в неделя вечер. Фючърсите на E-mini са намалели с 1,2%, което сочи към поредния ден на спад на Уолстрийт, ако загубите се запазят днес.

    Melvin Capital, хедж фонд в центъра на драмата GameStop, загуби 53% през януари, но получи ангажименти за нови пари от инвеститори през последните дни на месеца, предаде Ройтерс в неделя.

    Melvin е приключил януари с активи от над 8 милиарда долара, след като е започнал годината с приблизително 12,5 милиарда долара активи, според запознати източници.

    В петък Андрю Леф от Citron Research, който прекара две десетилетия, изграждайки марката си като един от най-известните продавачи в света, загърби публично детайлизирането на недостатъците на компаниите, след интензивна реакция срещу него и други, които заявиха, че видео търговецът GameStop и неговите акции не си струват цената.

    Видяхме мощта на нова инвестиционна база по отношение на способността им да оформят не само състоянието на отделни акции, но и състоянието на голям пазарен сегмент като Ръсел 2000“, каза Сунил Кришнан, ръководител на фондове с много активи в Aviva Investors.

    В неделя Robinhood, онлайн брокерството, използвано от много търговци на дребно, стесни ограниченията за търговия до осем компании от 50 в неделя. Компаниите, които все още са изправени пред ограничения, включват GameStop, AMC и Blackberry Ltd.

    фондова борса фючърси Уолстрийт Reddit

    Оценка на новината

    0