• Фючърсите на акциите се повишиха

    Фючърсите на акциите се повишиха

    Трите основни индекса завършиха по-високо за втора поредна сесия във вторник, а Dow отчете най-добрата си печалба за една сесия от ноември насам.

    Фючърсите на акциите се повишиха

    Фючърсите на акциите се повишиха, тъй като овърнайт сесията започна във вторник, удължавайки по-ранните печалби.

    Трите основни индекса завършиха по-високо за втора поредна сесия във вторник, а Dow отчете най-добрата си печалба за една сесия от ноември насам. Ралито дойде заедно с рязък спад в дяловете на някои от акциите, които бяха силно популяризирани на форума на Reddit / Wallstreetbets миналата седмица, включително GameStop (GME), който се намали повече от 50% във вторник до 60 долара на акция и AMC Entertainment ( AMC), който потъна с повече от 40%.

    Дяловете на технически акции с мега-капитал напреднаха за една нощ, като помогнаха за разширяване на пазара. Акциите на Amazon (AMZN) поскъпнаха с около 1%, тъй като инвеститорите усвоиха рекордните тримесечни резултати на компанията заедно със съобщението, че главният изпълнителен директор - Джеф Безос ще се оттегли от ролята си по-късно тази година, а шефът на Amazon Web Services - Анди Яси ​​ще го замени. Акциите на партньорския гигант Alpha Tech (GOOG, GOOGL) се увеличиха със 7%, след като отчетоха приходи от реклами за четвъртото тримесечие, които се възстановиха от по-рано през 2020 г.

    Дори на фона на печалбите от тази седмица, някои стратези възприеха по-предпазлив поглед върху акциите, които се движеха по-високо на фона на нарастващите спекулативни инвестиции и продължаващата пандемия.

    Малко съм загрижен, че сме длъжни за някакво усвояване на печалбите“, каза Сам Стовал, стратег за изследване на акции на CFRA, във вторник. Все пак обаче той запази целта си за края на годината от 4080 за S&P 500, и повечето стратези на Уолстрийт повториха мнението, че в крайна сметка акциите ще приключат 2021 г. с ръст.

    Други също отбелязват, че очевидната еуфория на пазарите може да наложи известна пауза.

    компании Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    5.00