• Акциите отбелязаха ръст в сряда

    Акциите отбелязаха ръст в сряда

    Dow се присъедини към S&P 500 и Nasdaq с положителни резултати в сряда следобед, като се отърси от по-ранните спадове.

    Акциите отбелязаха ръст в сряда

    Акциите се повишиха в сряда, тъй като инвеститорите усвоиха поредица от корпоративни печалби и постепенно по-положителни новини както за ваксината, така и за стимулиращите фондове от Вашингтон.

    Dow се присъедини към S&P 500 и Nasdaq с положителни резултати в сряда следобед, като се отърси от по-ранните спадове, когато дяловете на акциите на компонентите Amgen (AMGN) потънаха, след съобщение за разочароваща перспектива за цялата година.

    GameStop (GME), който се намали повече от наполовина до 90 долара на акция и AMC Entertainment ( AMC), която потъна с повече от 40% във вторник, отбелязаха лек ръст в рамките на деня в сряда.

    Дяловете на технически акции напреднаха, като помогнаха на плаващите S&P 500 и Nasdaq. Акциите на Amazon (AMZN) поскъпнаха с над 1%, тъй като инвеститорите наблюдаваха рекордните тримесечни резултати на компанията, заедно със съобщението, че главният изпълнителен директор Джеф Безос ще се оттегли от ролята си по-късно тази година, а шефът на Amazon Web Services - Анди Джаси ​​ще го замести. Акциите на партньорския технологичен гигант Alphabet (GOOG, GOOGL) се увеличиха с над 7%.

    Междувременно, при дискусии за допълнителни фискални стимули, проведени във Вашингтон, Сенатът гласува за откриване на дебат за резолюция на бюджета за фискалната 2021-ва година.

    компании фондова борса Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    5.00