• В четвъртък акциите се повишиха за четвърта поредна сесия

    В четвъртък акциите се повишиха за четвърта поредна сесия

    S&P 500 и Nasdaq достигнаха нови рекордни нива на затваряне, Dow също напредна.

    В четвъртък акциите се повишиха за четвърта поредна сесия

    Акциите се повишиха в четвъртък за четвърта поредна сесия, тъй като технологичните и банкови акции отбелязаха силно развитие.

    S&P 500 и Nasdaq достигнаха нови рекордни нива на затваряне, Dow също напредна. Акциите на eBay (EBAY) скочиха с 5%, а акциите на PayPal (PYPL) добавиха над 7% към стойността си, след като и двете компании отчетоха резултатите си от четвъртото тримесечие и дадоха насоки за първото тримесечие, които определено надвишават прогнозите.

    Инвеститорите до голяма степен се отърсиха от притесненията за засилената волатилност след повишеното от Reddit нарастване на избитите акции като GameStop (GME) и AMC Entertainment (AMC). Вместо това те отново насочиха вниманието си към резултатите от корпоративните печалби и към по-положителните новини за ваксините и стимулите от Вашингтон.

    Демократичният сенат гласува да продължи напред с процес за ускорено одобряване на някои мерки в предложението за облекчаване на коронавируса на Байдън, без да се нуждае от републиканска подкрепа, а Камарата на представителите също се очаква да предприеме подобен ход. Администрацията на Байдън заяви тази седмица, че ще започне да изпраща ваксини срещу COVID-19 директно до аптеките на дребно, проправяйки път за по-бърза национална програма за ваксинация.

    Мисля, че миналата седмица съсредоточихме вниманието си върху повече технически фактори за позициониране на различни акции и това доминираше в заглавията. Но ако разгледаме данните, за икономическия фронт от ваксината или от пандемичния фронт, новините бяха добри“, каза Джейсън Драхо, шеф на UBS за разпределение на активи в Америка.

    САЩ ръст Covid-19 Фючърси на акции Основни индекси Байдън

    Оценка на новината

    5.00