• Фондовите фючърси останаха почти непроменени в понеделник вечерта

    Фондовите фючърси останаха почти непроменени в понеделник вечерта

    По-рано S&P 500 се покачи до нов рекорд в рамките на деня и затвори най-високо.

    Фондовите фючърси останаха почти непроменени в понеделник вечерта

    Фондовите фючърси се отвориха почти непроменени в понеделник вечерта, когато акциите паузираха след шестдневна печеливша поредица.

    По-рано S&P 500 се покачи до нов рекорд в рамките на деня и затвори най-високо. Dow публикува най-добрия си старт през февруари от 1931 г. насам с ръст от 4,7% за месеца. Цените на Биткойните (BTC-USD) се повишиха за една нощ до над 44 000 долара, добавяйки към рекордното рали, предизвикано след като Tesla (TSLA) разкри, че е закупила криптовалута на стойност 1,5 млрд. долара.

    Перспективите за повече стимули от Вашингтон остават основен двигател на акциите през последните седем дни. Тази седмица комисиите на Конгреса ще разработят подробности в законодателството за друг пакет за облекчаване на последствията от вируса, който се очаква да включва още един кръг от проверки на стимули за 1400 щатски долара, стотици милиарди долари държавна и местна помощ и удължаване на засилените федерални обезщетения за безработица след текущата крайна дата през март. Икономистите на Goldman Sachs увеличиха прогнозите си за годишен ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ за 2021 и 2022 г. с 0,2 процентни пункта, съответно до 6,8% и 4,5%, на фона на очакванията им за евентуален пакет от стимули на стойност 1,5 трилиона долара, се посочва в бележка от понеделник.

    Но дори и при липса на допълнителен стимул, корпоративна Америка вече показва признаци на по-силно от очакваното възстановяване, като резултатите от печалбите за четвъртото тримесечие задминаха минали прогнози. Досега повече от три четвърти от компаниите на S&P 500 отчитат резултати от приходите си, а 66% са надминали очакванията както за продажбите, така и за печалбата, според анализ на Bank of America.

    Компании, включително Twitter (TWTR) и Lyft (LYFT), ще бъдат сред компаниите, които ще отчитат тримесечните резултати от печалбите си днес.

    В момента има много попътен вятър за пазарите. Единият е така нареченият стимулационен пакет ... той е облекчение и ще осигури освежаване на икономиката, а това е добре за пазарите в краткосрочен план “, заяви Грег Суенсън, партньор-основател на Brigg Macadam в интервю.

    САЩ икономика фондова борса пазари Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00