• Фондовите фючърси се отвориха по-високо във вторник вечерта

    Фондовите фючърси се отвориха по-високо във вторник вечерта

    По-рано през деня Nasdaq достигна до нов рекорд, затваряйки високо, тъй като технологичните акции бяха водещи, докато S&P 500 и Dow завършиха под последните си рекордни нива.

    Фондовите фючърси се отвориха по-високо във вторник вечерта

    Фондовите фючърси се отвориха по-високо във вторник вечерта, тъй като акциите очакваха да възобновят ралито си.

    По-рано през деня Nasdaq достигна до нов рекорд, затваряйки високо, тъй като технологичните акции бяха водещи, докато S&P 500 и Dow завършиха под последните си рекордни нива. И все пак и трите основни индекса се представят силно за февруари към днешна дата, както и малкият капитал Ръсел 2000, който затвори на своя рекорден максимум във вторник и удължи своята печеливша серия до седем сесии.

    Вълна от по-добри от очакваните резултати на корпоративните печалби, заедно с очакванията за по-голяма фискална подкрепа от законодателите на Конгреса, помогна за поддържането на акциите. Компаниите, които отчетоха тримесечни резултати след затваряне на пазара във вторник, до голяма степен надминаха очакванията, добавяйки към голямото количество отчети за най-високите прогнози за последното тримесечие.

    Акциите на Lyft (LYFT) нараснаха с повече от 10% в края на търгуването, след като компанията заяви, че може да бъде печеливша веднага след третото тримесечие на тази година или с цяло тримесечие преди по-ранните прогнози, благодарение на строги мерки за намаляване на разходите. Акциите на Twitter (TWTR) скочиха с 3% за една нощ, след като продажбите на компанията нараснаха повече от очакваното и нейните печалби надвишиха прогнозите, въпреки че предупредиха, че ръстът на потребителите вероятно ще се забави през 2021 г. след бума на пандемията.

    Компании, съставляващи повече от три четвърти от пазарната капитализация на S&P 500, отчетоха резултати от четвъртото тримесечие във вторник. Като цяло тези резултати надминаха очакванията със 17%, а 81% от компаниите надвишават собствените си прогнози, според анализ на Джонатан Голуб от Credit Suisse.

    Но дори и на фона на силни печалби и подкрепяща парична и фискална политика, някои стратези започнаха да обсъждат дали неотдавнашният ръст на пазарите може да се задържи в много близък план, тъй като настроенията в икономически аспект са променливи.

    компании фондова борса Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    5.00