• Европейските фондови пазари отбелязаха ръст в четвъртък

    Европейските фондови пазари отбелязаха ръст в четвъртък

    В 03:55 ч. ET (0855 GMT) DAX в Германия се търгуваше с 0,5% по-високо, индексът на Великобритания FTSE 100 се покачи с 0,5%, а CAC 40 във Франция се повиши с 0,2%.

    Европейските фондови пазари отбелязаха ръст в четвъртък

    Европейските фондови пазари се повишиха в четвъртък, подпомогнати от солидни печалби, включително печалби за Credit Agricole (OTC: CRARY), по време на натоварен ден за корпоративни новини.

    В 03:55 ч. ET (08:55 GMT) DAX в Германия се търгуваше с 0,5% по-високо, индексът на Великобритания FTSE 100 се покачи с 0,5%, а CAC 40 във Франция се повиши с 0,2%.

    Фондовите пазари отбелязаха силни печалби през последните няколко месеца поради очакванията, че допълнителни щатски фискални стимули, съчетани с глобални програми за ваксинация, ще доведат до период на икономически растеж, тъй като влиянието на пандемията от коронавируса отслабва.

    Продължаващият сезон на печалбите обаче беше доминиращата движеща сила в четвъртък, като банковият сектор беше особено фокусиран.

    Акциите на Credit Agricole (PA: CAGR) скочиха с 5,1%, след като базираната в Париж банка посочи, че най-лошата част от пандемията може да е отминала, отчитайки по-ниски провизии и по-голяма от очакваното възвръщаемост на дивидентите.

    От друга страна, акциите на Commerzbank (DE: CBKG) са паднали с 5.1%, след като германският заемодател заяви, че приходите й вероятно ще се свият „леко“ тази година, след като отчитат тримесечна загуба от 2.7 млрд. евро след записване на стойността на активите и разходи за резервации за бъдещи съкращения на работни места.

    Акциите на UniCredit (MI: CRDI) паднаха с 2,3%, след като италианската банка отчете по-голяма от очакваната тримесечна загуба късно в сряда.

    Акциите на AstraZeneca (NASDAQ: AZN) нараснаха с 1,8%, след като британският производител на лекарства задмина тримесечните прогнози за продажбите и прогнозира растеж през 2021 г. дори без ваксината против COVID-19; Danone PA: (DANO) се повиши с 3%, след като инвестиционната компания Artisan Partners (NYSE: APAM) поиска стратегически промени във френската компания за храни; акциите на ArcelorMittal (NYSE: MT) паднаха с 0,5%, след като стоманеният гигант възстанови дивидента си и посочи Адитя Митал за нов главен изпълнителен директор.

    Освен това акциите на Volkswagen (DE: VOWG) се повишиха с 1%, след като германският производител на автомобили обяви, че се обединява с американския технологичен гигант Microsoft (NASDAQ: MSFT), за да ускори развитието на автоматизираното шофиране.

    Фючърсите на американския суров петрол се търгуват с 0,6% по-ниско на 58,35 долара за барел, като в сряда се наблюдаваше осмият му дневен ръст .

    На други места фючърсите на злато се повишиха с 0,1% до 1843,30 долара / унция, докато EUR / USD се търгуваха с 0,1% по-високо при 1,2123.

    финанси компании фондови пазари европейски акции

    Оценка на новината

    5.00