• Фючърсите на акции са напът да поставят нови рекорди

    Фючърсите на акции са напът да поставят нови рекорди

    Oвърнайт сесията започна във вторник вечерта.

    Фючърсите на акции са напът да поставят нови рекорди

    По време на редовния търговски ден Dow постави нов рекорд, затваряйки високо, докато S&P 500 и Nasdaq се оттеглиха от рекордни вътрешнодневни нива.

    Акциите на Chevron (CVX), E.W. Scripps & Co. (SSP) и Verizon (VZ), компанията майка на Yahoo Finance, скочиха в края на търговията, след като Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет разкри нови дялове във всяка от компаниите. Цените на биткойните (BTC-USD) се движеха над $ 49 000, след като се пробиха над $ 50 000 за първи път по-рано през деня.

    Предвижда се, че текущите парични стимули от Федералния резерв, както и допълнителните значителни фискални стимули, са спомогнали за икономическото възстановяване на пазарите. Доходността по референтната 10-годишна съкровищна бележка достигна едногодишен връх от около 1,31% във вторник, на фона на надеждите за укрепваща икономика.

    Междинните цени на суровия петрол в Западен Тексас (CL = F) скочиха, за да се установят над 60 долара за барел за първи път от януари 2020 г. Вътрешното производство на петрол е спаднало с близо една трета поради температурите на замръзване в Тексас, съобщи Bloomberg във вторник.

    Тъй като акциите продължават да поставят нови рекордни върхове, някои стратези предупредиха, че може да се наложи пазарите да си поемат дъх, преди да се повишат по-късно тази година.

    "Все още вярваме, че пазарът е узрял за отстъпление, но фокусът трябва да остане върху нашата основна фундаментална теза и глобалната тема на отразяване", заяви стратега на Cannacord Genuity - Тони Дуайър. „Макрофонът и пазарните действия, които излизат от нивото през март 2020 г., продължават да проследяват печалбите, произтичащи от голямата финансова криза [от 2009 г.], което означава, че може да дойдат корекции, последвани от още повече печалби.“

    Други отбелязват, че тези с по-дългосрочен инвестиционен хоризонт, могат да се възползват най-много, ако ''останат на курса''.

    "Въпросът около стимула, въвеждането на ваксините, всички тези фактори, които влизат в цената на фондовия пазар, в крайна сметка се свежда до това кога икономиката ще се възстанови и кога печалбите ще достигнат до нивата преди пандемията “, каза Джеймс Лиу, основател и главен изпълнителен директор на Clearnomics, пред Yahoo Finance.

    „В момента консенсусните оценки са, че до края на 2021 г. трябва да видим случай, при който ще достигнем до около 170 долара печалба от S&P, което по същество се връща там, откъдето започнахме преди пандемията. И ако е така, това оправдава част от ентусиазма, който имаме на фондовия пазар днес ", добави той. 

    Биткойн Dow Berkshire Hathaway Nasdaq S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00