• Фючърсите на Dow са стабилни след смесена сесия на Уолстрийт

    Фючърсите на Dow са стабилни след смесена сесия на Уолстрийт

    Надеждите за силно икономическо възстановяване продължават.

    Фючърсите на Dow са стабилни след смесена сесия на Уолстрийт

    Фондовите фючърси отвориха с малко промени в сряда вечерта след поредната смесена сесия на Уолстрийт.

    Dow завърши редовната сесия с нов рекорден връх, тъй като цикличните акции, включително енергийни и потребителски дискреционни имена, удължиха скорошния си напредък. Акциите на Tech изостанаха, а Nasdaq падна с 0,6% за най-лошата си сесия досега през февруари.

    Все по-голям брой икономически данни и данни за доходите сочат към силно възстановяване, което излиза от пандемията, дори когато националната програма за ваксинация все още е в ход. Продажбите на дребно нараснаха най-много от седем месеца на януари, като лесно надминаха очакванията, тъй като държавният стимул вдигна потребителските разходи в началото на годината. А от страна на паричната политика, последните протоколи от заседанието на Федералния резерв предполагат, че централната банка ще поддържа агресивната си програма за изкупуване на активи и политиките с ниски лихвени проценти в подкрепа на икономиката, излизаща от пандемията.

    „Цикличните ротации продължават да се поддържат от стимулационната програма, която поставя потребителя на преден план“, каза Омар Агилар, инвестиционен мениджър Чарлз Шваб, пред Yahoo Finance. "Следователно не е изненадващо, че всъщност виждате по-високи доходности и по-голямо търсене в рисковите активи.“

    Въпреки че акциите реагираха ''приглушено'' на най-новия набор от положителни заглавия, включително отчета за продажбите на дребно, натрупването на по-добри от очакваното данни помогна да се запази дъното под рискови активи, отбелязват някои стратези.

    "Видяхме подход с две крачки напред, една стъпка назад. Което означава, че пазарните тенденции се увеличават - виждаме пауза, после отдръпване, а след това пазарът отново стъпва нагоре. Смятам, че този цикъл ше продължи, заради натрупващите се положителни новини“, каза Джонатан Корпина, старши управляващ партньор на Meridian Equity Partners, пред Yahoo Finance. "Говорим за разгръщане на програмата за ваксинация - всеки ден тя става много по-успешна. Да не забравяме и финансовите стимули, които дават положителни резултати."

    В четвъртък компаниите, включително Walmart (WMT), Marriott (MAR), Planet Fitness (PLNT) и Roku (ROKU), ще са в готвоност да отчетат тримесечни резултати, закръглявайки това, което досега беше постоянен поток от по-добри от очакваното четвърти тримесечни доклади въпреки продължаващата пандемия.

    Комитетът за финансови услуги ще проведе изслушване по повод неотдавнашната волатилност на пазара, включваща GameStop и други силно скъсени акции. Влад Тенев, главен изпълнителен директор на популярната онлайн брокерска компания Robinhood, както и изпълнителният директор на Citadel - Кенет Грифин и съоснователят на Reddit - Стив Хъфман, ще дадат показания в съдебното заседание.

    Rоbіnhооd Уолстрийт Dow Фючърси на акции GameStop

    Оценка на новината

    5.00