• S&P 500 отбеляза преднина пред Hang Seng

    S&P 500 отбеляза преднина пред Hang Seng

    Технически, индексът S&P 500 остава във възходяща траектория след завръщането си в началото на февруари.

    S&P 500 отбеляза преднина пред Hang Seng

    Разочароващите данни за броят на новите искове за безработица и възраждането на американската хазна доведоха до подхранване на широка активност за печалба на Уолстрийт през нощта.

    Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq Composite спаднаха съответно -0,38%, -0,44% и -0,72%.  Междувременно 10-годишната доходност на хазната се повиши до над 1,30%, преди да се изравнят някои печалби. По-високите добиви означават нарастваща цена на заемите и по този начин служат за подкопаване на рисковите активи.

    Оценките на собствения капитал също стават по-ниски, когато бъдещите потоци на паричните потоци се дисконтират обратно при по-високи изисквани норми на възвръщаемост. Като такива, глобалните ценни книжа с висока стойност, особено технологичният сектор, могат да получат временно отстъпление, ако добивите продължат да се покачват в близко бъдеще.

    Пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион са готови да се отворят значително по-ниско, удължавайки двудневния спад на фона на влошените настроения.

    Индексът Hang Seng (HIS) спадна с 1,58% в четвъртък, падайки от 2,5-годишния връх от 31 084, след като инвеститорите от континента се завърнаха от едноседмична почивна ваканция. Настроенията в борсите на континентален Китай рязко се понижиха в първия ден на търговията след китайската Нова година, като технологичният Shenzhen Composite отвори 2% по-високо, но завърши с -1,22% по-ниско. С малка промяна във фундаменталния хоризонт, това би могло да се отдаде на дейността за взимане на печалба, тъй като фондовите пазари са натрупали значителни нереализирани печалби до момента.

    Австралийският индекс ASX 200 се отвори с 0,5% по-ниско, привлечен от енергетиката (-2,26%), материалите (-0,79%) и здравеопазването (-0,76%), докато информационните технологии (+ 1,24%) и недвижимите имоти (+ 0,26%) отбелязаха ръст.

    Цените на суровия петрол паднаха от 12-месечен връх, тъй като петролните кладенци в Тексас постепенно възобновиха работата си, след като студеният взрив спря повече от 1/3 от американското производство. Междувременно американските власти заявиха, че ще се съгласят да се срещнат с Иран за ядрени преговори, което увеличава шанса за по-големи доставки на ирански петрол в случай на сключване на ядрена сделка.

    Що се отнася до макроса, днешните данни за PMI в САЩ за производство на Markit ще бъдат внимателно наблюдавани от търговците. Пазарите предвиждат охлаждане на производствените настроения до 58,5 от 59,2 през януари, но много над прага от 50,0, който разделя разширяването и свиването. 

    В секторно отношение 9 от 11 сектора S&P 500 приключиха по-ниско в четвъртък, като 61,2% от съставните части на индекса затвориха на червено. Енергетиката (-2,27%), комуникационните услуги (-0,75%) и здравеопазването (-0,65%) са сред най-слабо представящите се сектори, докато комуналните услуги (+ 0,55%) и потребителската преценка (+ 0,14%) са леко поскъпнали.

    Уолстрийт Фючърси на акции S&P 500  Hang Seng ASX 200

    Оценка на новината

    5.00