• Акциите завършиха разкъсана сесия

    Акциите завършиха разкъсана сесия

    Tехнологичните акции удължиха продажбата си.

    Акциите завършиха разкъсана сесия

    S&P 500 прекрати серия от загуби от пет сесии, а Dow се отърси от спад от повече от 1% при минимумите на сесията, за да се превърне леко положителен. Nasdaq отбеляза спад в пет от шест сесии.

    Акциите на Lowe's (LOW) поскъпнаха с повече от 2% в сряда сутринта, след като публикуваха резултатите от четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията. Отчетът показа над 20 милиарда долара тримесечни приходи от реализирани покупки на дребно. 

    Коригираната печалба от $ 1,33 на акция при нетни продажби от $ 20,31 милиарда беше лесно над прогнозите за $ 1,21 на акция при продажби от $ 19,41 милиарда. Сравнимите продажби в същия магазин, внимателно наблюдаван показател за търговците на дребно, нараснаха с 28,6%, ускорявайки се рязко спрямо миналогодишния темп на растеж от 2,6%. Lowe изпревари по-големия си конкурент Home Depot по сравним ръст на продажбите в САЩ, като компилациите на Home Depot нараснаха с 25% през четвъртото тримесечие.

    Lowe също отказа да предложи конкретни насоки за тази година, но заяви, че през февруари е имало "продължаване на продажбите".

    Въртенето в циклични и стойностни акции и далеч от някои от имената с висок растеж, които доведоха до по-високи пазари през миналата година, набра пара през последната седмица. През последните пет търговски дни енергийният, финансовият, материалният и индустриалният сектор се представиха значително по-добре, докато секторите на информационните технологии и потребителската преценка намаляха.

    Oпасенията относно инфлацията и нарастващите доходности на хазната също натежаха върху акциите през тази седмица, като по-високите цени и увеличените разходи за заеми за компаниите се разглеждат като нововъзникваща заплаха.

    Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл се опита да успокои страховете на участниците на пазара по време на полугодишните си показания за парична политика пред Банковата комисия на Сената във вторник, като нарече марша на доходността по-висок "изявление за доверие от страна на пазарите, че стабилно и в крайна сметка пълно възстановяване", потвърждавайки, че вярва, че всяка инфлация през следващите месеци ще се окаже преходна.

    Федерален резерв Dow Nasdaq S&P 500  lOWE

    Оценка на новината

    5.00