• GameStop (GME) увеличи печалбите си

  GameStop (GME) увеличи печалбите си

  Фондовите фючърси възстановиха позициите си след ралито по-рано през деня.

  GameStop (GME) увеличи печалбите си

  По време на редовната сесия Dow се повиши с 1,4% и достигна рекордно затваряне. Цикличните и стойностни акции запазиха лидерската си позиция, като от своя страна технологичните акции също възстановиха някои скорошни загуби. Nasdaq се повиши за първи път тази седмица с близо 1%.

  Междувременно акциите на GameStop (GME) увеличиха печалбите в края на търговията, след като се удвоиха по време на редовната сесия. Инвеститорите на дребно в Reddit приеха новината за оставката на главния финансов директор Джим Бел като сигнал за евентуален положителен обрат за компанията. Акциите на AMC (AMC), друга спекулативна любимка на гласови търговци на дребно в Reddit, също се събраха.

  Доходността на Министерството на финансите на САЩ се поддържа стабилно близо до едногодишни върхове. Доходността по 10-годишната банкнота на САЩ за кратко се счупи над 1,4% за първи път от февруари 2020 г. в сряда, преди да отчете някои печалби.

  Председателят на Федералния резерв - Джеръм Пауъл помогна за смекчаване нарастващите страхове от по-висока инфлация и лихвени проценти. Той сподели мнението си, че възходящият натиск върху цените през следващите месеци ще бъде преходен и че американската икономика все още се нуждае от политическа подкрепа за излизане от пандемията на коронавируса.

  „Придвижването на лихвените проценти се дължи на нарастващия оптимизъм за икономическия растеж.“, отбеляза стратегът на UBS Дейвид Лефковиц.

  С постепенното ликвидиране на последиците от пандемията, огромното задържано потребителско търсене (близо 2 трилиона щатски долара излишни спестявания от потребителите) и предоставените фискални стимули, е трудно да се види неотдавнашното покачване на темповете, имащи съществено забавяне на икономическия растеж.

  фючърси Dow Nasdaq GameStop Reddit

  Оценка на новината

  5.00