• Dow очаква нов рекорд

    Dow очаква нов рекорд

    Инвеститорите тестваха възходящия ръст на акциите.

    Dow очаква нов рекорд

    Фондовите фючърси се търгуваха на зелено в понеделник, което показа по-високо отваряне на Уолстрийт.

    В петък основните бенчмаркове завършиха смесена сесия, като индустриалната средна стойност на Dow Jones скочи с близо 300 пункта, а индексът S&P 500 достигна нов връх, подкрепен от подписването на нов законопроект за стимулиране от 1,9 трилиона долара, който е готов да стимулира потребителските разходи и запали икономическия растеж. 

    И все пак, агресивното разходване на парични средства на Вашингтон и супер-адаптивната парична политика фокусираха нарастващото внимание върху ''избягалите дефицитни разходи''. Федералният резерв продължава да насърчава растежа чрез по-ниски добиви и по-висока инфлация.

    Миналата седмица референтната 10-годишна доходност на Министерството на финансите скочи до предпандемичен връх около 1,6%, което е около 50 базисни пункта за месец. Друг предупредителен знак се появи чрез Биткойн (BTC-USD), където цените през уикенда надхвърлиха 60 000 долара, нов рекорд.

    В петък икономистите от Goldman Sachs прогнозираха, че пакетът за фискално спасяване ще даде на икономиката още по-голям тласък през 2021 г., оценявайки, че брутният вътрешен продукт ще се увеличи с 6% през първото тримесечие. Поради тази причина пазарите ще наблюдават внимателно свидетелството тази седмица от председателя на Фед Джером Пауъл за намеци дали централната банка нараства загриженост от движенията на пазара на облигации и икономиката, която може да прегрее.

    Tехнологичните запаси са по-слаби, тъй като постепенното възобновяване на щатите и населените места - и усилията за масова ваксинация срещу COVID-19, които набират пара - насърчиха инвеститорите да се оттеглят от така наречените сделки „остани вкъщи“, благоприятстващи големите имена като Amazon, Netflix, Apple и Facebook. Нарастващите лихвени проценти засилиха нестабилността в технологичния сектор, на фона на очакванията за по-високи разходи по заеми, които тежат върху компаниите в растеж.

    Биткойн Goldman Sachs Уолстрийт Dow Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0