• Акциите на Уолстрийт затвориха значително по-високо в понеделник

    Акциите на Уолстрийт затвориха значително по-високо в понеделник

    Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq 100 завършиха с повишени нива както следва - + 0,53%, + 0,65% и + 1,12%.

    Акциите на Уолстрийт затвориха значително по-високо в понеделник

    Акциите на Уолстрийт затвориха значително по-високо в понеделник, изпращайки индексите Dow Jones и S&P 500 до рекордно високите си стойности.

    Печалбите сред секторите S&P 500 бяха водени от комунални услуги, ориентирани към отбрана (+ 1,36%), недвижими имоти (+ 1,18%) и потребителска преценка (+ 1,17%), докато енергията (-1,25%) спадна заедно с цените на суровия петрол.

    Индексът на волатилност VIX намалява до 20,0, което предполага, че фондовият пазар вероятно се е върнал в състояние на самодоволство. Това прави акциите податливи на внезапно нарастване на волатилността, ако срещата на FOMC тази сряда поднесе изненади. Новини като тази, че Германия се е присъединила към Италия, Франция и други страни при спирането на употребата на ваксината AstraZeneca срещу Covid-19 поради съображения за безопасност, нажежи допълнително обастановката. Това може допълнително да забави напредъка на ваксината в Еврозоната.

    Десетгодишната доходност на Министерството на финансите намали някои печалби, докато индексът на щатския долар (DXY) се покачи за втори ден, след като министърът на финансите Джанет Йелен заяви в телевизионно интервю, че „рисковете от инфлацията в САЩ остават малки и управляеми“.

    Това повтаря последните коментари на председателя на ФЕД Джером Пауъл с аргумента, че настоящият набор от мерки за парично стимулиране е "подходящ", намеквайки, че Федералният резерв може да запази до голяма степен непроменените лихвени проценти и програмата за закупуване на облигации на предстоящото заседание на FOMC. По-ярка икономическа перспектива, заедно с приспособимата парична и фискална политика, може да бъде в основата на рали на фондовия пазар в средносрочен и дългосрочен план.

    Фючърсите в Япония, Австралия, Хонг Конг, Тайван и Малайзия сочат към леко по-висока търговия. Австралийският индекс ASX 200 се отвори с 0,27%, воден от секторите на недвижимите имоти (+ 1,02%), потребителската преценка (+ 01,03%) и информационните технологии (+ 0,85%), докато енергетиката (-0,66%) изостава. 

    Данните за икономическите настроения в еврозоната и германския ZEW оглавяват икономическия пакет заедно с данните за продажбите на дребно в САЩ и промишленото производство. 

    Поглеждайки назад към вчерашния ден, 5 от 9 сектора Dow Jones завършиха по-високо, като 63,3% от съставните части на индекса затвориха на зелено. Потребителската дискреция (+ 2,88%), здравеопазването (+ 0,72%) и потребителските продукти (+ 0,61%) са сред най-добре представящите се, докато материалите (-2,24%) и енергията (-1,17) изостават.

    САЩ Фед Уолстрийт Dow Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00