• Фючърсите на акциите с малки промени преди решението на ФЕД

    Фючърсите на акциите с малки промени преди решението на ФЕД

    Индексът на технологиите се е повишил с повече от 1%.

    Фючърсите на акциите с малки промени преди решението на ФЕД

    Американските фючърси на акциите са малко променени в сряда, тъй като инвеститорите очакват резултата от двудневната политическа среща на Федералния резерв.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спечелиха около 35 точки. Фючърсите на S&P 500 бяха плоски. Фючърсите на Nasdaq 100 загубиха 0,2%.

    Десетгодишната доходност на хазната се повиши до нов 13-месечен връх в началото на търговията. Доходността се покачи до 1,648%, най-високата от началото на февруари 2020 г. и надвишавайки скорошния си връх в петък от 1,642%.

    ФЕД ще публикува нови прогнози за икономически и лихвени проценти, които ще отразят очакванията за повишаване на лихвите до или дори преди 2023 г. Очаква се Централната банка да признае по-силен растеж, което трябва да постави лесните политики на ФЕД в прожектори, особено предвид новите 1,9 трилиона долара федерални разходи за стимулиране.

    Нарастващите лихвени проценти бяха надвиснали за акциите през последните седмици, особено за технологичния сектор. Скокът на доходността принуди преминаването към стойностни запаси от растеж, тласкайки Dow Jones Industrial Average и S&P 500 да се движат близо до рекордно високите нива.

    Силното разпространение на ваксините и облекчаването на ограниченията за блокиране на държавата също увеличиха отварянето на запасите.

    Кралските карибски и карнавални круизни линии спечелиха около 1% на брой в началото на предварителната търговия в сряда. Акциите на McDonald’s поскъпнаха с 1%, след като Deutsche Bank надгради акциите, за да купува от задържане.

    Във вторник Dow загуби близо 130 точки, повлечени от близо 4% спад в акциите на Boeing. Средната стойност от 30 акции откъсна седемдневна печеливша поредица, S&P 500 потъна с 0,16%, след като постави рекордно високо ниво по време на търговската сесия.

    Nasdaq Composite беше относителният отличник, като се повиши с 0,09%, тъй като Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google всички регистрираха печалби.

    Boeing Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00