• Фондовите фючърси възстановиха някои загуби от редовната сесия

    Фондовите фючърси възстановиха някои загуби от редовната сесия

    Инвеститорите хвърлиха нов поглед върху технологичните акции след разпродажбата, предизвикана от нарастващите лихви.

    Фондовите фючърси възстановиха някои загуби от редовната сесия

    По-рано Nasdaq спадна с 3% за най-лошата си сесия от три седмици, тъй като доходността на облигациите се повиши до най-високото ниво от януари 2020 г. и загрижеността за инфлацията отново се появи. S&P 500 падна с 1,5%, а Dow - с 0,5%.

    Търговците обмислят дали може да настъпи бърз ръст на инфлацията по-късно тази година и да намали икономическото възстановяване или да предизвика краткосрочна промяна в монетарната политика на Федералния резерв. Въпреки че председателят на Федералния резерв Джером Пауъл се опита да потуши страховете на пазарите от краткосрочен ход на паричната политика по-рано тази седмица, рисковете остават ''на масата'' на много инвеститори.

    "Председателят Пауъл беше доста категоричен, че всъщност не е склонен да направи нещо превантивно по отношение на инфлацията, но реагира на това, ако инфлацията стане проблем и ако сме на пълна заетост. Ние далеч сме от това, но пазарът на облигации сега става нервен и можем да видим, че инфлацията се превръща в проблем, преди ФЕД да предприеме нещо по въпроса.", каза Стив Сосник, главен стратег на Interactive Brokers.

    Що се отнася до технологиите и запасите от растежа, повишаването на лихвените проценти, като цената на търговците, както в очакванията за по-висок икономически растеж, така и при по-висока инфлация, катализира особено разтърсващ ритъм. Технологичният Nasdaq е паднал с 0,6% за март до момента и държи годишна печалба от едва 1,8%, след като се е увеличил с 44% през 2020 г.

    „Наистина хората не се интересуваха от това, че оценките се качват нагоре и нагоре през по-голямата част от последните 12 месеца. И това беше до голяма степен защото паричния поток беше непрекъснат, имаше стабилни печалби и т.н. И ако можете да разделите стабилните печалби и стабилния паричен поток по същество на нула, бихте могли да направите почти безкрайна оценка на тези бъдещи потоци", отбеляза Сосник.

    Стратезите на Bank of America за акции Ajay Singh Kapur и Ritesh Samadhiya предположиха, че инвеститорите могат да се възползват от накланяне както към цикличните, така и към стойностните акции, които са се представили по-добре през последните няколко месеца.

    „Смятаме, че трите стълба на бичия пазар са стабилни - огромна свободна ликвидност, изключително силен цикъл на растеж на EPS /печалба на акция/ и значителна пазарна широта“, добавиха още те.

    Фед Dow Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0