• Фючърсите на акции се повишиха по време на редовната сесия

    Фючърсите на акции се повишиха по време на редовната сесия

    Късни продажби на високорастящи и технологични акции беляза сесията в сряда.

    Фючърсите на акции се повишиха по време на редовната сесия

    Фючърсните договори, обвързани с основните американски борсови индекси, се повишиха в ранните сутрешни търгове в четвъртък, след като натискът върху технологичните акции намали Nasdaq Composite с 2% по време на редовната сесия.

    Фючърсите на Dow се повишиха с 68 пункта, докато фючърсните договори, свързани със S&P 500 и Nasdaq 100, бяха малко по-високи.

    S&P 500 поевтиня с 0,6%, след като се повиши с 0,8% през деня, докато технологичният Nasdaq падна с 2%. Apple, Facebook и Netflix се понижиха с повече от 2%, докато Tesla падна с 4,8%.

    Индустриалното средно ниво Dow Jones, което изпревари своите ''връстници'' на положителна територия през по-голямата част от деня, потъна в червено в последните секунди на сесията. 

    Норвежката круизна линия падна с 4,9%, докато Royal Caribbean и Carnival спаднаха съответно с 1,9% и 2,8% Delta и United Airlines също приключиха деня по-ниско.

    Министърът на финансите Джанет Йелън и председателят на Федералния резерв - Джером Пауъл се явиха за втори ден на виртуални показания пред федералните законодатели. И двамата потвърдиха убеждението си, че благодарение до голяма степен на фискалните и паричните стимули икономиката на САЩ ще отбележи значителен растеж през 2021 г.

    "Очакваме 2021г. да е една много, много силна година", каза Пауъл. "В по-дългосрочен план трябва да съберем приходи в подкрепа на постоянните разходи, които искаме да направим.“

    Пауъл и Йелен заявиха във вторник, че оценките на активите изглеждат повишени в определени области на пазара, но че финансовият сектор е здрав и подготвен да се справи с всякакви пазарни турбуленции, след като стимулът започне да избледнява.

    В четвъртък инвеститорите ще разгледат последния доклад на Министерството на труда относно исканията за безработица. Очаква се департаментът да докладва, че 735 000 американци са подали документи за обезщетение.

    Apple facebook Tesla Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00