• GameStop се отърсва от спада на печалбите

    GameStop се отърсва от спада на печалбите

    Акциите на търговеца на видеоигри се увеличиха с повече от 50%.

    GameStop се отърсва от спада на печалбите

    GameStop прекъсна петдневна поредица от загуби със значителен скок в четвъртък.

    Акциите паднаха с 33% в предишната сесия, след като компанията отчете разочароващи резултати от четвъртото тримесечие и не успя да даде задълбочени подробности за плановете си за изпълнение. GameStop също разкри, че обмисля да продаде повече акции.

    Това беше петият пореден отрицателен ден за търговеца, след като на 17 март затвори с близо 210 долара за акция. Акциите се повишиха с 52,7%, затваряйки в четвъртък на 183,75 долара. Нямаше очевидна причина, движеща ценовото действие в четвъртък.

    GameStop е най-любимият„запас от меми“, който е популярен сред търговците на дребно в Reddit и други платформи за социални медии.

    GameStop скача над 400 долара на акция през януари, преди да спадне с около 90% за по-малко от месец. Други популярни сделки с Reddit също скочиха по-високо в четвъртък, като Koss се покачи с 57%, а AMC Entertainment спечели 21%.

    GameStop е традиционен търговец на дребно, който се опитва да се включи в електронната търговия, воден отчасти от член на борда и съосновател на Chewy - Райън Коен. Съвсем наскоро компанията нае Джена Оуенс, бивш изпълнителен директор на Amazon и Google, за нов оперативен директор.

    Amazon печалби GameStop видеоигри

    Оценка на новината

    5.00