• Фондовите фючърси отбелязаха спад

    Фондовите фючърси отбелязаха спад

    Търговците се подготвят за повишена волатилност през тази съкратена от празниците седмица.

    Фондовите фючърси отбелязаха спад

    Фондовите фючърси потънаха в търговията рано сутринта в понеделник, след като прилив на широко базирани късни покупки тласна S&P 500 до рекордно високо ниво в последните минути на предишната сесия.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха със 188 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на отрицателна територия.

    В петък и трите основни бенчмарка се събраха на върха до най-високите си сесии, като Dow затвори с около 450 точки по-високо. В крайна сметка S&P 500 се покачи с 1,7%, за да достигне рекордно високо ниво. Nasdaq Composite преодоля загубата си от 0.8% и приключи в петък с 1.2% по-високо.

    Търговците се подготвят за повишена волатилност през тази съкратена от празниците седмица с ребалансиране в края на тримесечието между пенсионните фондове и други големи инвеститори. Неотдавнашният бърз напредък в доходността на облигациите може да създаде парични мениджъри за големи корекции в портфолиото им.

    Dow и S&P 500 са се повишили съответно с 6,9% и 4,3% досега през март. Технологичният Nasdaq обаче е спаднал с 0,4% този месец, тъй като някои инвеститори прескачат имената на високотехнологични технологии на фона на нарастващата доходност.

    Инвеститорите очакват новини от президента Джо Байдън относно неговия инфраструктурен план, който може да струва повече от 3 трилиона долара. Очаква се президентът да разкрие плана си, когато пътува до Питсбърг в сряда. Прессекретарят на Белия дом - Джен Псаки заяви, че се планира пускането на два пакета през следващите месеци, първият обхващащ инфраструктурата, а вторият - здравеопазването и семейните грижи.

    Фондовият пазар е затворен за празника на Разпети петък, но докладът за работни места през март все още е планиран да бъде публикуван тази сутрин. Икономистите очакват през март да бъдат добавени 630 000 работни места, а равнището на безработица да е спаднало до 6% от 6,2%, според Dow Jones.

    Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0