• Акциите на Dow се разделиха с рекордно високите си стойности

    Акциите на Dow се разделиха с рекордно високите си стойности

    Доходността на облигациите нараства тази година на фона на силно разпространение на ваксините срещу Covid-19.

    Акциите на Dow се разделиха с рекордно високите си стойности

    Американските фючърси на акциите се сринаха в ранните сутрешни търгове в сряда, след като Dow Jones Industrial Average се свлече от рекордното си ниво на фона на опасенията от повишаване на лихвените проценти.

    Фючърсите на Dow се повишиха само с 9 точки. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха в незначително положителна територия.

    Основните средни стойности бяха притиснати във вторник от нарастващите лихвени проценти, тъй като 10-годишната доходност на Министерството на финансите на САЩ достигна 14-месечен връх от 1,77%. Доходността на облигациите нараства тази година на фона на силно разпространение на ваксините срещу Covid-19 и очакванията за широко икономическо възстановяване.

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones загуби над 100 точки, като спадна от рекордно високите стойности, достигнати в понеделник. S&P 500 падна с около 0,3%.

    Nasdaq Composite поевтиня с около 0,1%, тъй като Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Microsoft намаляха. Акциите на Big Tech са особено чувствителни към нарастващите лихвени проценти, тъй като зависят от евтини заеми на пари, за да инвестират в бъдещия си растеж.

    Акциите на авиокомпаниите и круизни линии скочиха по време на търговията във вторник, след като данните за доверието на потребителите надминаха очакванията.

    „Акциите започнаха деня да търгуват по-ниско, чудейки се дали фиаското на Archegos е само еднократно събитие или зараза. Натискът върху продажбите се засили, тъй като доходността на облигациите се срина до нови върхове за годината, като отново удари технологичните запаси“, каза Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group.

    „Въпреки това, дискусиите около поредния предстоящ законопроект за стимулиране и нарастване на доверието на потребителите напомниха на инвеститорите, че световната икономика преживява невероятно силно икономическо възстановяване, което дава възход за възраждане на цикличните, малките капиталови пазари и повечето международни пазари днес“, добави Полсен.

    ViacomCBS и Discovery възстановиха някои от големите загуби от последните няколко сесии, след като Archegos Capital Management беше принуден да ликвидира позицията си в медийните акции. Някои от банките, попаднали в призива за маржин миналата седмица, се повишиха във вторник.

    Инвеститорите очакват подробности за инфраструктурния план на президента Джо Байдън. Разходният пакет може да струва повече от 3 трилиона долара.

    Dow Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100 Big Tech

    Оценка на новината

    5.00