• Фючърсите на акциите отбелязаха ръст

  Фючърсите на акциите отбелязаха ръст

  S&P 500 и Dow затвориха малко под рекордните нива.

  Фючърсите на акциите отбелязаха ръст

  Фондовите фючърси се отвориха в леко положителна територия в понеделник вечерта след мека сесия от пазарни движения по-рано през деня.

  S&P 500 и Dow затвориха малко под рекордните нива.

  Договорите за S&P 500 отпаднаха, когато започна овърнайт сесията. По време на редовната сесия трите основни индекса се извиваха в друг сравнително нисък търговски ден. Акциите на компонента Dow Intel (INTC) се стабилизираха в края на търговията, след като паднаха с 4% по-рано, след съобщение, че Nvidia (NVDA) разработва свои собствени сървърни микропроцесори, посягайки на ключов източник на печалба за бизнеса на Intel.

  Търговците очакват важни резултати по-късно тази седмица, които да отразят отпечатъкът за инфлацията на потребителските цени и множеството големи банкови печалби.

  Главният индекс на потребителските цени (CPI) на Министерството на търговията се очаква да нарасне с повече от 2% в сравнение с предходната година за първи път от февруари 2020 г., тъй като цените започват да скачат над нивото на натиск от пандемия от миналата година.

  А по отношение на печалбите, банките вероятно ще бъдат първата индустрия, която отчита силен ръст на печалбите, който съвпада с възстановяващата се икономика, като резултатите от печалбите от компании от S&P 500 ще последват през следващите седмици.

   

  Intel Dow Фючърси на акции S&P 500 

  Оценка на новината

  5.00