• Остър инфлационен скок за повишаване на доходността

    Остър инфлационен скок за повишаване на доходността

    Очаква се общата инфлация да скочи до 2,5%.

    Остър инфлационен скок за повишаване на доходността

    Акционерните пазари фиксираха ранни печалби по време на азиатско-тихоокеанската търговия, тъй като инвеститорите очакват началото на сезона на корпоративните печалби в САЩ и вълната от дългоочакваните съобщения за икономически данни. Австралийският ASX 200 тласна малко по-високо, японският Nikkei 225 се покачи с 0,72%, а индексът Hang Seng в Хонконг се повиши с 0,31%. Китайският CSI 300 спадна с 0,36% при затягане на опасенията относно паричната политика.

    На валутните пазари чувствителните към риск AUD, NZD и CAD се свлякоха по-ниско. Цените на златото се плъзнаха по-ниско, тъй като добивите от 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ набраха 2 базисни точки, а петролът поскъпна малко под 0,5%. В бъдеще вниманието на инвеститорите ще бъде съсредоточено върху предстоящите данни за инфлацията в САЩ, като няколко речи на членовете на Федералния резерв също подчертават предстоящата икономическа ситуация.

    Появата на силни икономически данни може да се окаже движеща сила за щатския долар през следващите дни, тъй като базовите ефекти влизат в сила. Очаква се общата инфлация да скочи до 2,5%, докато основният темп на инфлация се очаква да се повиши до 1,5% през март.

    Въпреки че това забележимо покачване на растежа на потребителските цени се очаква да бъде преходно от Федералния резерв, по-голям от очакваното печат може да възобнови намаляващата сага, довела доходността на хазната до 12-месечни върхове в края на март.

    Търговете на Министерството на финансите на стойност 10 и 30 години на стойност 54 милиарда долара също биха могли да запалят нова вълна от продажби на американските дългови пазари и на свой ред да увеличат Greenback нагоре спрямо основните си колеги.

    Въпреки това, перспективата за по-малък инфраструктурен пакет от първоначално предложените 2,25 трилиона долара може да охлади инфлационните залози и да притъпи натиска надолу върху американските хазната. Президентът Джо Байдън намекна, че би могъл да подкрепи по-малък пакет в седалка с двупартийна група политици.

    В действителност, очакванията за 5-годишна инфлация се понижиха през последните дни, като се плъзнаха с 6 базисни пункта, откакто достигнаха връх от 2,20% на 31 март. Въпреки това, като се очаква цифрите за продажбите на дребно да дойдат по-горещи от очакваното, на гърба на разходите за проверка на стимулите , подновените инфлационни страхове изглеждат повече от вероятни.

    От техническа гледна точка индексът на американския долар (DXY) е готов да се повиши, тъй като цените остават конструктивно позиционирани над ключовата психологическа подкрепа на 92.00. 

    инфлация Федерален резерв азиатски пазари Greenback

    Оценка на новината

    0