• Фондовите фючърси със смесена сесия на Уолстрийт

    Фондовите фючърси със смесена сесия на Уолстрийт

    Фючърсите на Dow, S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на положителна територия.

    Фондовите фючърси със смесена сесия на Уолстрийт

    Във вторник S&P 500 се покачи с 0,4%, затваряйки на рекордно високо ниво. Акциите на Moderna спечелиха над 7% след новината за искането на Администрацията по храните и лекарствата държавите да прекратят прилагането на ваксината за Covid-19 на Johnson & Johnson.

    След камбаната във вторник, изпълнителният директор на Pfizer - Алберт Бурла, заяви, че производителят на лекарства може да достави с 10% повече дози ваксини до САЩ до края на май, отколкото се очакваше преди. 

    Технологичният Nasdaq Composite се събра над 1% във вторник, като Amazon, Apple, Alphabet, Netflix, Microsoft и Tesla затвориха по-високо. Индустриалната средна стойност на Dow Jones загуби 68 точки, след като спадна с повече от 150 точки по-рано в сесията.

    Индексът на потребителските цени /ИПЦ/ се е повишил с 0.6% от предходния месец, но с 2.6% от същия период преди година. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, прогнозираха, че основният индекс ще нарасне с 0,5% на месечна база и с 2,5% на годишна база.

    Инвеститорите се готвят за първата вълна от корпоративни печалби в сряда, когато JPMorgan, Goldman Sachs и Wells Fargo докладват преди камбаната. Акциите на банките нараснаха рязко досега тази година, като банковият индекс KBW лесно изпревари S&P 500.

    Анализаторите очакват силни резултати от инвестиционното банкиране, но забавяне на растежа на кредитите. Освен това освобождаването на резерви по заеми може да предизвика високи цифри на печалбите.

    Участниците на пазара също ще наблюдават директния списък на Coinbase в сряда. Крипто инвеститорите приветстват дебюта на борсата на компанията като основен етап за индустрията след години на скептицизъм от страна на Уолстрийт и регулаторите. Във вторник цената на биткойните скочи до нов рекорд от над 63 500 долара.

    Goldman Sachs Dow Jones Фючърси на акции Moderna Nasdaq 100

    Оценка на новината

    0