• Фючърсите на Dow паднаха със 150 пункта

    Фючърсите на Dow паднаха със 150 пункта

     Анализаторите от Уолстрийт очакват Netflix да остане победител в поточното пространство.

    Фючърсите на Dow паднаха със 150 пункта

    Фючърсите на американските акции отбелязаха спад във вторник, което показа втори ден загуби за фондовия пазар.

    Средните фючърси на Dow Jones Industrial намаляват със 155 пункта, или 0,5%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 загубиха по 0,4% всеки.

    Акциите на Procter & Gamble леко поскъпнаха в пазарната търговия, след като потребителският гигант отчете тримесечни печалби, които надвишават очакванията с пандемичните тенденции в грижите за дома, които продължават и нарастват продажбите на красота.

    Акциите на Johnson & Johnson останаха стабилни в началото на търговията след по-добри от очакваните приходи и приходи. Компанията отчете 100 милиона долара продажби през първото тримесечие на своята ваксина за Covid-19, която е задържана в САЩ, докато американските здравни регулатори разследват рядък проблем със съсирването на кръвта.

    Друг компонент на Dow за пътуващи компании видя, че акциите му се повишават с над 1%, след като тримесечните резултати надминаха прогнозите на Уолстрийт. Компанията също така повиши тримесечния си дивидент в пари и одобри допълнителни 5 милиарда долара обратно изкупуване на акции.

    Основните средни стойности паднаха в понеделник, повлечени от общата слабост в технологичния сектор. Индустриалната средна стойност на Dow Jones загуби над 120 точки, повлечена от спад от над 1,5% в акциите на Intel. S&P 500 спадна с повече от 0,5%.

    Nasdaq Composite беше относително по-нисък, като спадна с близо 1%, тъй като Facebook, Amazon и Microsoft затвориха по-ниско. Tesla е навлязъл с повече от 3% като Bitcoin - който съставлява част от баланса на Tesla - се е резервирал през уикенда, след като е достигнал рекорден връх от 64 841 долара в сряда сутринта, според данни на Coin Metrics.

    Техническите акции отново бяха слаби при предварителната търговия във вторник с по-ниски акции на Tesla и Nvidia.

    Бенчмаркът с малка капитализация Russell 2000 спадна с 1,4% в понеделник и беше определен за повече загуби във вторник с фючърси на индекса с 0,8%.

    Dow и S&P 500 затвориха в рекорди в петък и Dow премина над нивото от 34 000 за първи път през изминалата седмица.

    Сезонът на печалбите за първото тримесечие стартира силно миналата седмица, както докладваха големите банки в САЩ. Печалбите на финансите са надхвърлили очакванията с 38%, докато други в S&P 500 са изненадали нагоре с 12%, според данни на Credit Suisse.

    Netflix Dow Фючърси на акции Nasdaq 100

    Оценка на новината

    5.00