• Фючърсите на акциите отбелязаха спад след положителна сесия

    Фючърсите на акциите отбелязаха спад след положителна сесия

    Nasdaq Composite беше отличник на основните индекси, като се повиши с 1,19%.

    Фючърсите на акциите отбелязаха спад след положителна сесия

    Фючърсите на американските борсови индекси спаднаха при овърнайт търговията в сряда, поглъщайки основните средни печалби от сесията.

    Фючърсните договори, свързани с Dow Jones Industrial Average, се плъзнаха с 53 пункта. Фючърсите на S&P 500 поевтиняха с 0,23%, докато тези на Nasdaq 100 спаднаха с 0,24%.

    Акциите поскъпнаха в сряда по време на редовните часове за търговия, изваждайки двудневна поредица от загуби, докато компаниите, обвързани с възобновяването на икономиката, водеха напред. Dow напредна с 316 точки, или 0,93%, докато S&P 500 се повиши с 0,93%. Nasdaq Composite беше отличник на основните индекси, като се повиши с 1,19%.

    Russell 2000 завърши деня с 2,35% по-високо за най-добрия си ден от 1 март.

    Dow и S&P 500 са на по-малко от 1% от възстановяването на рекордно високите си стойности, достигнати миналия петък, на фона на продължаващия оптимизъм относно темповете на икономическо възстановяване.

    „Акциите продължават да стрелят по почти„ всички цилиндри“ и остават в силна позиция, докато бикът се разширява в цикличния, светския и все по-дефанзивен [сектор] с икономика в офанзива“, отбелязват стратезите от Evercore ISI. 

    Натоварената седмица на печалбите ще продължи и в четвъртък с множество компании, които ще отчитат тримесечни резултати.

    AT&T, D.R. Horton, Southwest, American Airlines, Union Pacific и Biogen са сред имената на палубата преди звънеца. Intel, Snap, Mattel, Boston Beer и Seagate Technology ще докладват след затварянето на пазара.

    Икономическите данни, публикувани в четвъртък, също ще дадат на инвеститорите ''моментна снимка'' на продължаващото икономическо възстановяване. Икономистите очакват нови 603 000 подадени искания за обезщетение, според изчисленията на Dow Jones. Данните за продажбите на жилища ще бъдат публикувани.

    „Значителен стимул, с повече идващи от администрацията на Байдън, повиши икономическите прогнози и може да увеличи общите очаквания на EPS от консенсусната прогноза от 174 долара в момента до 180–185 долара“, заяви Тобиас Левкович от Citi. „Смятаме, че акциите отразяват нещо, което е по-близо до 190 долара, което предполага, че вече има много цени и че всеки недостиг може да доведе до значително отстъпление“, добави той.

    Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0