• Фючърсите на акциите отбелязаха промени

    Фючърсите на акциите отбелязаха промени

    Промените след бурната сесия на индексите дойдоха след новината за увеличаване на данъка върху капиталовите печалби.

    Фючърсите на акциите отбелязаха промени

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones спадна с повече от 300 точки до края на редовната търговия. В дъното на деня, показателят за сините чипове падна с 420 точки. S&P 500 изтри предишните си печалби и затвори с 0.9% по-ниско, докато Nasdaq Composite се плъзна с 0.9%.

    Седмица до момента S&P 500, Dow и Nasdaq са спаднали съответно с 1,2%, 1,1% и 1,6%.

    Промените след бурната сесия на индексите дойдоха, след като гръмна новината, че президентът Джо Байдън планира да предложи много по-високи данъци върху капиталовите печалби за богатите.

    Bloomberg News съобщи, че Байдън планира увеличение на данъка върху капиталовата печалба до 43,4% за богатите американци. Предложението би повишило процента на капиталовите печалби до 39,6% за тези, които печелят 1 милион долара или повече, спрямо 20% в момента, според Bloomberg News, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. 

    Въпреки че заглавията на данъка върху капиталовите печалби изглеждаха натежали върху настроенията в четвъртък следобед, продажбите бяха смекчени от тежката битка с подобно предложение в разделен Сенат.

    Преди новината да се появи, основните средни стойности се търгуваха малко по-високо, тъй като инвеститорите пресяваха като цяло положителни корпоративни печалби и икономически данни.

    И производителят на чипове Intel, и платформата за социални медии Snap отчитат приходи за първото календарно тримесечие в четвъртък след заключителния звънец.

    Въпреки че приходите и печалбите на Intel бяха по-добри от очакваното от Уолстрийт, тя издаде насоки за приходите през второто тримесечие под надеждите на анализаторите. Intel, която заяви, че очаква печалба на акция от $ 1,05 за следващото тримесечие, видя, че нейните акции спадат с 3,1% при продължителна търговия.

    Междувременно Snap акциите добавиха 4,7% при търговия след работно време, след като заявиха, че през първото тримесечие се забелязва ускорен растеж на приходите и силен брой потребители. Snap се проби дори на дъното, докато отчете приходи от 770 милиона долара.

    Корпорациите в по-голямата си част успяха да победят прогнозите на Уолстрийт до момента в сезона на печалбите. И все пак силните резултати за първото тримесечие бяха посрещнати с по-хладен отговор от страна на инвеститорите, които до момента не са разграбили акции на компании с едни от най-добрите резултати.

    Intel Фючърси на акции S&P 500  Snap

    Оценка на новината

    5.00