• Акциите на GameStop скочиха, след като фаворитът на Reddit събра 551 милиона долара от продажби

    Акциите на GameStop скочиха, след като фаворитът на Reddit събра 551 милиона долара от продажби

    Търговецът на видеоигри заяви, че е продал 3,5 милиона допълнителни акции.

    Акциите на GameStop скочиха, след като фаворитът на Reddit събра 551 милиона долара от продажби

    Цената на акциите на GameStop се повиши в разширената търговия в понеделник, след като търговецът на видеоигри заяви, че е продал 3,5 милиона допълнителни акции, като е събрал 551 милиона долара, за да ускори трансформацията на компанията в електронната търговия.

    Акциите, облагодетелствани от тълпата на Reddit за търговия на дребно, скочиха с 10% при търговия след работно време, след като спечелиха почти 12% през деня. Същите са нарaснали с близо 800% тази година.

    GameStop обяви предлагането на акции „на пазара“ в началото на април, което беше разгледано като начин да се възползва от неотдавнашното си рали, което преобърна Уолстрийт с главата надолу.

    В края на януари, група от обсебени от Reddit търговци на дребно координираха търговията на силно скъсени акции, създавайки огромно кратко свиване в GameStop, чиито акции нараснаха с 400% в един момент. В началото на 2021 г. търговецът на дребно се търгуваше с по-малко от 20 долара на акция.

    Сега компанията е в средата на промяна към електронната търговия, водена от активист инвеститор и член на борда на директорите Райън Коен, който беше съосновател на Chewy.

    Миналата седмица GameStop обяви, че нейният главен изпълнителен директор Джордж Шърман ще се оттегли до 31 юли. Той заяви, че бордът е предприел търсене, за да идентифицира кандидатите за главни изпълнителни директори, които могат да ускорят следващата фаза на трансформацията на компанията.

    Компанията нае и бившия изпълнителен директор на Amazon и Google - Джена Оуенс,за нов главен оперативен директор.

    акции Уолстрийт GameStop Reddit

    Оценка на новината

    5.00