• Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпуска заем за развитието на офшорни газови дейности в Румъния

    Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпуска заем за развитието на офшорни газови дейности в Румъния

    Проектът ще диверсифицира източниците на доставка на газ в страната.

    Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпуска заем за развитието на офшорни газови дейности в Румъния

    Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпусна заем в размер на 15 милиона евро за газовия проект Midia (Midia Gas Development Project – MGD) с цел разработване на газовите находища Ана и Дойна на румънския бряг. Заемът се предоставя на три румънски компании, а именно Black Sea Oil & Gas S.A., Petro Ventures Resources S.R.L и Gas Plus Dacia S.R.L.

    Финансирането от ЧБТР за проекта MGD е част от съществуващ финансов пакет, включващ международни и местни банки, включително Европейската банка за възстановяване и развитие, Credit Agricole, Societe Generale, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank International и BRD Group Societe Generale.

    Като първото съоръжение за производство на газ в черноморските води на Румъния след 1989 г., проектът ще диверсифицира източниците на доставка на газ в страната.

    „Радваме се, че участваме в този проект, който помага на Румъния да използва своите офшорни резерви, за да популяризира по-екологични решения и да подобри своята конкурентна физическа инфраструктура. Надяваме се, че нашият заем ще създаде бизнес възможности за местните предприемачи и ще осигури дългосрочен поток от приходи за страната.“, каза Дмитрий Панкин, президент на ЧБТР.

    Дpyжecтвoтo Black Sea Oil & Gas SA е базирана в Румъния независима петролна и газова компания, насочена към проучване и разработване на газови ресурси. Настоящото й портфолио се състои от концесия XV Midia Shallow Block („Концесията“) в румънското Черно море, където компанията е оператор и притежава 70% дял.

    Gas Plus е четвъртият по големина производител на природен газ в Италия, активен в основните сектори на индустрията на природен газ (например проучване, производство, закупуване, разпространение, продажба на клиенти на дребно) и притежава 10% дял от концесията.

    Petro Ventures e частна инвестиционна група, която притежава 20% дял от концесията.

     

     

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00