• Фючърсите на американските акции стартираха с ниски нива след най-лошата седмица на Уолстрийт от февруари

  Фючърсите на американските акции стартираха с ниски нива след най-лошата седмица на Уолстрийт от февруари

  Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха със 75 пункта.

  Фючърсите на американските акции стартираха с ниски нива след най-лошата седмица на Уолстрийт от февруари

  Фондовите фючърси бяха малко по-ниски в ранните сутрешни търгове в понеделник след разпродажбата от миналата седмица, предизвикана от тревогите за инфлацията.

  Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха със 75 пункта. Както фючърсите на S&P 500, така и на Nasdaq 100 се търгуваха малко по-ниско.

  На други места цената на биткойн се възстанови частично. Цената на криптовалутата е била 44 631,50 долара към 2:39 ч. сутринта в понеделник. Това стана след като изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск поясни в туит, че производителят на електрически превозни средства „не е продал нито един биткойн“.

  По-рано цената на биткойните се срина под 43 000 долара, след като Мъск намекна, че Tesla може да е дъмпингова своите биткойн холдинги. Миналата седмица Tesla заяви, че повече няма да приема биткойни за покупки на автомобили поради опасения за околната среда.

  Уолстрийт излезе от една от най-дивите седмици на 2021 г., когато S&P 500 падна с 4% през средата на седмицата на фона на засилените инфлационни страхове. Широкият показател за собствения капитал в крайна сметка приключи седмицата с 1,4% след рали назад. Технологичният Nasdaq Composite, който беше особено ударен от по-високия ценови натиск, спадна с 2,3% миналата седмица. Синият чип Dow падна с 1,1% през този период. И трите бенчмарка публикуваха най-лошата си седмица от 26 февруари.

  „Събитията от миналата седмица са не само предупредителен знак за това колко неудобни могат да станат отпечатъците от инфлацията, но и предупредителен знак за това как са се превърнали свръхзакупените пазари на акции“, казва Николаос Панигиртцоглу, управляващ директор в JPMorgan.

  Данните от миналата седмица показват, че индексът на потребителските цени е скочил с 4,2% спрямо година по-рано през април, най-бързият темп от 2008 г. насам, което засили опасенията, че Федералният резерв може да бъде принуден да започне да намалява своята лесна парична политика, ако се поддържа по-висок ценови натиск.

  Протоколът на ФЕД от последната му среща, която ще излезе в сряда, може да предложи някои улики за мисленето на политиците относно инфлацията.

  На други места сезонът на печалбите за първото тримесечие завършва с повече от 90% от компаниите на S&P 500, които са отчели своите резултати. Досега 86% от компаниите на S&P 500 са отчели положителна изненада за EPS, което ще отбележи най-високия процент на изненада за положителни печалби от 2008 г. насам, когато FactSet започна да проследява този показател.

  Биткойн Tesla Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

  Оценка на новината

  5.00