• Фючърсите на акции отбелязаха спад на фона на инфлационни опасения

    Фючърсите на акции отбелязаха спад на фона на инфлационни опасения

    9 от 11 сектора S&P 500 завършиха по-ниско.

    Фючърсите на акции отбелязаха спад на фона на инфлационни опасения

    Фючърсите на американските акции на САЩ се свиха на фона на инфлационните опасения и падащите цени на суровия петрол.

    Инвеститорите очакват протокола от заседанието на FOMC за информация относно въздействието на ФЕД по отношение на инфлацията и условията, които да оправдаят дебат за намаляване. Търсенето на безопасност и активите за хеджиране на инфлацията доведоха до цените на златото до 14-седмичен връх от $ 1870, докато цените на суровия петрол бяха по-ниски на фона на доклад, че е постигнат значителен напредък за американо-иранската сделка. 

    Повечето икономисти също се съгласиха, че скоро ще има малко промени в политиката на ФЕД, въпреки че има опасения, че паричната политика с ултра-загуби тласка инфлацията твърде високо.

    Нивата на основната инфлация от Великобритания, Европа и Канада доминират в икономическата ситуация заедно с FOMC минутите. 

    Индексът DXY за щатски долари падна до 4-месечно дъно от 89,78, което предполага, че участниците на пазара не се притесняват от скоростта на стимула на Федералния резерв в скоро време.

    Фючърсите в Япония, Австралия, Тайван, Сингапур и Индия са на червено, докато тези в Южна Корея и Малайзия са на зелено. Фондовият пазар в Хонконг е затворен за празника за рождението на Буда.

    Японският индекс Nikkei 225 е изправен пред отстъпление, след като се повиши с над 2% във вторник. Японската икономика се сви повече от очакваното през първото тримесечие, като нейният БВП спадна с годишен темп от 5,1%. Това може да се отдаде на извънредно положение в няколко префектури, както и на намаляване на държавните и потребителските разходи поради пандемията. Индексът достигна многодесетилетен връх по-рано тази година, но оттогава навлезе в консолидационен период на фона на опасения за инфлацията и нова вълна от огнища на Covid-19.

    Австралийският индекс ASX 200 се движи под рекорда си за всички времена, тъй като отстъплението на цените на суровините охлаждаше разпалените му запаси като BHP и Rio Tinto. По-силен австралийски долар може също да претегли индекса, тъй като оскъпява износа на страната за чуждестранни купувачи.

    Във вторник основните средни стойности завършиха деня на червено след значителни печалби по-рано в сесията. Индустриалната средна стойност на Dow Jones загуби 267 точки, намалена с 3% спад в акциите на Chevron. 

    Nasdaq Composite спадна с 0,56%, а Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Alphabet затвориха по-ниско. 

    Енергията (-2,63%), промишлеността (-1,47%) и финансите (-1,34%) са сред най-слабо представящите се, докато недвижимите имоти (+ 0,17%) отбелязаха по-добри нива.

    инфлация Фед Фючърси на акции S&P 500  Nikkei 225

    Оценка на новината

    5.00