• Фондовите фючърси със смесени резултати след три поредни дни загуби на Уолстрийт

    Фондовите фючърси със смесени резултати след три поредни дни загуби на Уолстрийт

    Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 паднаха с 0,3%.

    Фондовите фючърси със смесени резултати след три поредни дни загуби на Уолстрийт

    Фондовите фючърси леко паднаха при овърнайт търговията в сряда, след като основните средни регистрираха трети пореден ден загуби на фона на спад в цените на криптовалутата.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спаднаха с 80 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 паднаха с 0,3%.

    Акциите на Cisco спаднаха с 5,5% при продължителна търговия, след като производителят на мрежови хардуер за центрове за данни излезе с по-слаби от очакваното насоки за печалбите за текущото тримесечие.

    Ходовете във фючърсите наподобяваха влакче в увеселителен парк на Уолстрийт, предизвикано от внезапен спад в цената на биткойн, което доведе до рязко разпродажба в много спекулативни области на пазара. Акциите, свързани с криптовалута, включително Tesla, Coinbase и MicroStrategy, доведоха до спад на пазара, тъй като в сряда биткойнът достигна 30%.

    S&P 500 се плъзна с 1,6% в сесията си на ниско ниво в предишната сесия, но възстанови повечето загуби, за да затвори само 0,3%, тъй като пазарът се стабилизира и биткойнът отскочи от нивото си. Синият чип Dow завърши сесията с около 160 точки по-ниско, след като в една точка потъна с 580 точки. Технологичният Nasdaq Composite завърши деня без загуба с 1,7% спад.

    „В края на краищата Crypto е дете на спекулации, предизвикани от ликвидност и фактът, че това вече се дефлира придава усещане, че рисковите пазари сега започват да се адаптират към задаващата се перспектива за пикова ликвидност“, сподели стратег на JPMorgan.

    Инвеститорите очакват най-новия брой американски седмични заявления за безработица, за да преценят темпото на възстановяване на пазара на труда. Очаква се новите искове за обезщетения за безработица да достигнат общо 452 000 за седмицата, приключила на 15 май, малко по-ниска от 473 000 през предходната седмица, според икономисти, анкетирани от Dow Jones.

    Уолстрийт Dow Фючърси на акции Nasdaq 100

    Оценка на новината

    5.00