• Фючърсите на акции отбелязаха ръст

    Фючърсите на акции отбелязаха ръст

    Microsoft, Facebook и Alphabet се повишиха с повече от 1%.

    Фючърсите на акции отбелязаха ръст

    Фондовите фючърси се повишиха по-рано в сутрешната търговия в петък, след като основните средни стойности се възстановиха от тридневна поредица от загуби в четвъртък, водена от технологични акции.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average последно добавиха около 20 точки. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите Nasdaq-100 се търгуваха на леко положителна територия.

    Ходът във фючърсите последва ден на завръщане на Уолстрийт, като Dow спечели 186 точки, а композитите S&P 500 и Nasdaq завършиха деня съответно с 1,06% и 1,77%. Microsoft, Facebook и Alphabet се повишиха с повече от 1%, докато Netflix и Apple събраха повече от 2%.

    Акциите на Tesla и други спекулативни части на пазара се възстановиха, след като цените на биткойните се възстановиха след сесия с влакчета в сряда. Биткойнът обаче за кратко стана отрицателен, след като Министерството на финансите призова за по-строго спазване на криптовалутата с IRS.

    Нова пандемия с ниско ниво на искове за безработица също помогна за настроението в четвъртък. За първи път исканията за обезщетения за безработица за седмицата, приключила на 15 май, достигнаха 444 000, най-ниската от 14 март 2020 г., съобщи Министерството на труда в четвъртък. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакваха 452 000 нови искания.

    „Подобряването на исканията за безработица от четвъртък допринася за нашето мнение. Разочароващият доклад за априлските работни места вероятно е по-скоро пропуск, отколкото знак за забавяне и очакваме значимо подобрение на пазара на труда през следващите месеци“, каза Скот Рюстерхолц, портфолио мениджър в Insight Investment.

    Въпреки възстановяването в четвъртък, Dow спадна с 0,9% през последната седмица, на път да види четвъртата си отрицателна седмица от последните пет седмици. S&P 500 е с 0,4% по-нисък през седмицата, с темп за втора отрицателна поредна седмица. Nasdaq Composite е нараснал с 0,8%, позициониран да прекъсне 4-седмична поредица от загуби.

    Акциите на Home Depot нараснаха с 0,66% при разширена търговия в четвъртък, след като търговецът обяви нова програма за обратно изкупуване на акции на стойност 20 млрд. долара. Съобщението на Home Depot дойде, след като компанията отчете приходите и приходите за първото тримесечие във вторник, смазвайки очакванията на анализаторите.

    Уолстрийт Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции Home Depot

    Оценка на новината

    5.00