• Ветеранът Марк Мобиус с поглед към индийските акции

    Ветеранът Марк Мобиус с поглед към индийските акции

    Индийският индекс за акции Nifty 50 се е повишил с около 8,1% тази година.

    Ветеранът Марк Мобиус с поглед към индийските акции

    Гуруто за инвестиции в развиващите се пазари Марк Мобиус заяви, че следи с интерес движението на индийските акции.

    Индийският индекс за акции Nifty 50 се е повишил с около 8,1% тази година. Индексът се е повишил, въпреки че страната отчита възраждане на инфекциите през последния месец.

    Южноазиатската държава беше сред любимите пазари на Mobius още преди пандемията. Инвеститорът, който е основоположник на Mobius Capital Partners, заяви, че е „доста невероятно“, че ковид кризата в Индия не е повлияла особено на фондовия пазар.

    В рамките на индийския фондов пазар Мобиус каза, че харесва софтуерни компании, акции в здравеопазването, както и фирми, предоставящи оборудване и материали за инфраструктурни проекти.

    В пространството на стоките Мобиус каза, че продължава да харесва златото. Той добави, че предпочита да държи физическо злато, отколкото да купува минни компании, много от които „не са толкова печеливши“.

    Но ветеранът инвеститор заяви, че „не е така развълнуван“ от петролния сектор. Това е така, защото цените на петрола са имали „невероятен пробив“, тъй като се възстановяват от пандемичната катастрофа и може да не се повишат много повече, каза той.

    „Мисля, че вероятно сме там, където трябва да бъдем, от 60 до 70 долара за барел, така че няма да видим невероятен бум в петролните компании“, каза Мобиус и добави, че някои фирми все още може да представляват интерес, въпреки че той не уточни кои.

    Друга инвестиция, която Мобиус не харесва, е криптовалутата, която той нарече „много рискова зона“.

    Мобиус добави, че е трудно да се предскаже посоката на цените на криптовалутите и постави под въпрос колко лесно е да конвертирате биткойн и други криптовалути в „реални пари“, които хората могат да похарчат. Той също така не се съгласи с предположенията, че биткойнът може да замени златото като хедж срещу инфлацията.

    „Съвсем различна е ситуацията и не знам защо хората казват, че биткойнът може да бъде като златото, това е напълно различно. Златото е злато и е нещо физическо, докато биткойните не са.", добави още Марк Мобиус.

    акции Индия Марк Мобиус Nifty 50

    Оценка на новината

    0