• Фондовите фючърси са стабилни след силен старт на търговската седмица

    Фондовите фючърси са стабилни след силен старт на търговската седмица

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones се повиши със 186 точки, подпомогнати от печалбите в Microsoft, Salesforce и Cisco.

    Фондовите фючърси са стабилни след силен старт на търговската седмица

    Фючърсите на американските акции бяха малко по-високи в ранните сутрешни търгове във вторник след силна сесия, водена от технологични акции.

    Фючърсите на Dow се повишиха само с 56 точки. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на положителна територия.

    Основните средни стойности се повишиха в понеделник, водени от технологични акции и компании, които се възползват ниското ниво на заболеваемост от Covid-19 от юни насам. Индустриалната средна стойност на Dow Jones се повиши със 186 точки, подпомогнати от печалбите в Microsoft, Salesforce и Cisco.

    S&P 500 се покачи с 1%. Nasdaq Composite беше относителният отличник, като скочи с 1,4%. Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Alphabet също отчетоха печалби.

    Бенчмаркът с малка капитализация Russell 2000 се покачи с 0,5%.

    „Доказателствата, че страховете от инфлация се успокояват на облигационните и стоковите пазари, започват да движат фондовия пазар в края на миналата седмица и продължават и до днес.“, отбеляза Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group. „Запасите от растеж, включително технологиите, възвърнаха лидерството си, тъй като опасенията за доходност и инфлация намаляват.“

    Неотдавнашният маршрут на биткойн също се стабилизира в понеделник. Криптовалутата падна под 32 000 долара в неделя, само за да възстанови около 17% до над 39 000 долара в понеделник, според Coin Metrics.

    AutoZone, Nordstrom, Toll Brothers, Agilent, Intuit и Urban Outfitters ще отчетат своите тримесечни приходи до края на днешния ден.

    Биткойн Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции Russell 2000

    Оценка на новината

    5.00