• Фондовите фючърси се повишиха незначително, Уолстрийт отчете лек спад

    Фондовите фючърси се повишиха незначително, Уолстрийт отчете лек спад

    United Airlines скочи с 1,5%.

    Фондовите фючърси се повишиха незначително, Уолстрийт отчете лек спад

    Фондовите фючърси отчетoха незначително по-високи показатели при овърнайт търговия. Основните индекси завършиха редовната сесия малко по-ниско след пазарното рали във вторник

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха с 53 пункта, или 0,15%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100 също нараснаха, съответно с 0,19% и 0,26%.

    Акциите на Nordstrom спаднаха с повече от 6% при продължителна търговия, след като компанията пропусна очакванията за печалба на Street за първото тримесечие, докато акциите на Urban Outfitters скочиха с около 6% след по-добри от очакваните тримесечни резултати след камбаната.

    Пазарът се бореше да намери посока във вторник. Акциите поскъпнаха по-рано в началото на сесията, но в крайна сметка затвориха по-ниско. S&P 500 поевтиня с 0,2%, тъй като енергийният сектор изостава. Nasdaq Composite затвори, докато Dow Jones Industrial Average спадна с 81,52 пункта, или 0,2%.

    Запасите на авиокомпании, круизни линии и строители на домове са по-добри. United Airlines скочи с 1,5%, след като превозвачът заяви, че вътрешните панаири за свободното време са достигнали нивата от 2019 г. този месец на фона на отварянето. Акциите на Royal Caribbean и Norwegian Cruise Line се повишиха с около 3,6%. Акциите на NVR скочиха с около 4%.

    Силното представяне от възобновяването на акциите предполага, че „инвеститорите също се навеждат към нормалното“, сподели управляващият директор на Goldman Sachs Крис Хюси.

    Главните мениджъри на най-големите банки в страната - включително JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs и Morgan Stanley - ще дадат показания пред банковия комитет на Сената в сряда сутринта.

    Очаква се Dick’s Sporting Goods, American Eagle Outfitters, NVIDIA, Snowflake и други компании да отчетат приходите си по-късно през деня.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0