• 10 най-добри акции за закупуване за финансова независимост

    10 най-добри акции за закупуване за финансова независимост

    В тази статия ще разгледаме 10-те най-добри акции за закупуване за финансова независимост.

    10 най-добри акции за закупуване за финансова независимост

    Един от най-големите изводи от разрухата, причинена от пандемията COVID-19 за обикновените работещи хора, беше важността на финансовата независимост. Тъй като безработицата достигна рекордно високи стойности и стимулиращите плащания бяха забавени, много от тях бяха подложени на голям финансов стрес, тъй като бизнесът беше спрян и дори големите корпорации бяха затворени за месеци. За интелигентните инвеститори, които се бяха подготвили за такъв сценарий, като вложиха парите си в акции, които им даваха или голяма краткосрочна възвръщаемост, или здравословни плащания на дивиденти, животът беше по-лесен.

    Зората на новата година и пускането на ваксините позволи да се върне подобие на нормалност в света на бизнеса, но фондовият пазар остава в нестабилно и несигурно състояние. Инфлационните страхове продължават да помрачават по-широката динамика и паническите продажби се върнаха. Дори сред хаоса, някои акции надминаха по-широкия пазар. 

    Имайки предвид този контекст, ето и нашият списък с 10-те най-добри акции за закупуване за финансова независимост. Избрахме компаниите, които или предлагат стабилни дивиденти с достойни доходности, или имат силен потенциал за растеж по отношение на повишаването на цената на акциите им.

    10. Intuitive Surgical, Inc. (NASDAQ: ISRG)
    Интуитивните акции предлагат на инвеститорите възвръщаемост, надвишаваща 48% през последните дванадесет месеца. Компанията е една от най-големите фирми за роботика и е част от NASDAQ-100 и S&P 500. Фирмата е най-известна с хирургичната система da Vinci, която включва продукти като конзоли, колички от страна на пациента, 3-D HD визия системи и симулатори на умения, наред с други.

    9. Square, Inc. (NYSE: SQ) 
    Квадратните акции са върнали повече от 150% на инвеститорите през последната година. Компанията предлага на пазара няколко продукта, които улесняват цифровите и електронни плащания, включително Square Point of Sale, Square Appointments, Square for Retail, Square for Restaurants, Square Online и Square Online Checkout, и Square Invoices, наред с други.

    8. Amazon.com, Inc. (NASDAQ:AMZN)
    Акциите на Amazon са върнали повече от 33% на инвеститорите през последната година. Фирмата е една от най-големите технологични корпорации в света по отношение на пазарната капитализация и приходите и има дялове в широк спектър от бизнеси, включително електронна търговия, издателство, доставка на храна, и наскоро обяви планове за навлизане в сектора на медицинската диагностика.

    7. Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT)
    Компанията основно предлага на пазара софтуер, използван в лаптопи и компютри, но има интереси и в други технологични сектори като изчислителни облаци и изкуствен интелект. Акциите на Microsoft са върнали повече от 36% на инвеститорите през последните дванадесет месеца. Фирмата е и един от малкото големи технологични акции, които плащат редовно дивиденти.

    6. Teladoc Health, Inc. (NYSE:TDOC)
    Акциите на компанията са предложили на инвеститорите възвръщаемост над 4,6% през последната седмица. Цената на акциите на компанията нараства през последните месеци, тъй като тревогите, свързани с пандемията, държат хората у дома и са по-склонни към консултации по телездраве. Фирмата вярва, че печалбите от пандемията ще надживеят самото събитие с нарастването на пазара на цифрово здраве.

    5. Mastercard Incorporated (NYSE:MA)
    Акциите на Mastercard са върнали повече от 26% на инвеститорите през последните дванадесет месеца. Фирмата е най-известна с продукти, свързани с плащанията, но също така предлага на пазара услуги като кибер и разузнавателни решения, информационни и аналитични услуги, консултантски услуги, програми за лоялност и награди, както и отворени банкови услуги, наред с други.

    4. CVS Health Corporation (NYSE:CVS)
    Акциите на CVS са предложили на инвеститорите възвръщаемост над 42% през последната година. Фирмата има различни интереси в здравния сектор, с големи дялове в големи аптечни марки и доставчици на здравно осигуряване. Фирмата работи в близо 10 000 търговски обекта в САЩ и разполага с над 1000 клинични заведения.

    3. The Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE:GS)
    Акциите на Goldman са върнали повече от 104% на инвеститорите през последната година. Компанията изплаща и редовен дивидент. Компанията предоставя няколко услуги за инвестиционно банкиране като стратегически консултантски задачи, свързани със сливания и поглъщания, продажби, дейности за корпоративна защита, преструктуриране и отделяне.

    2. NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA)
    Акциите на NVIDIA са предложили на инвеститорите възвръщаемост над 72% през последната година. Компанията има експлозивен потенциал за растеж, тъй като популярността на онлайн игрите нараства, ръчните устройства стават все по-мощни, а недостигът на чипове в индустрията повишава цените на продуктите, които фирмите предлагат на пазара.

    1. Fidelity National Financial, Inc. (NYSE:FNF)
    Акциите Fidelity са върнали повече от 70% на инвеститорите през последната година. Компанията обслужва индустриите за недвижими имоти и ипотеки и има пазарна капитализация от над 13 милиарда долара. Някои от услугите, които компанията предлага, включват доверителни дейности, гаранции за продажби на попечители, записи и ревизии и застраховки за домашна гаранция, наред с други.

    акции инвеститори финансова независимост фондов пазар

    Оценка на новината

    0