• Dow фючърсите скочиха със 170 точки

    Dow фючърсите скочиха със 170 точки

    Акциите се насочват към печеливш завършек на седмицата.

    Dow фючърсите скочиха със 170 точки

    Фондовите фючърси се покачиха в петък и пазарите се насочиха към една печеливша седмица, на фона на нарастващия оптимизъм за икономическото възстановяване на САЩ след силни данни на пазара на труда.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спечелиха 168 точки, или 0,5%. Тези на S&P 500 поскъпнаха с 0,4%, а фючърсите на Nasdaq-100 добавиха 0,3%.

    S&P 500 нараства с 1,08% седмично досега и е под 1% от рекорда. Синият чип Dow е с 0.75% по-висок за същия период от време, докато Nasdaq е спечелил близо 2%.

    Акциите на Salesforce се повишиха с около 4% в предварителната търговия, след като приходите на софтуерната компания за първото тримесечие надвиха очакванията на Уолстрийт в горната и долната си част. Акциите на HP спаднаха с 5% въпреки резултатите на компанията за по-доброто от очакваното второ тримесечие.

    Ford за пореден път беше по-висок, с 1% нагоре в предварителната търговия в петък. Акциите нараснаха с 11% тази седмица досега, след като разкриха нова стратегия за електрически превозни средства.

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones се изкачи със 141,59 пункта в четвъртък, докато S&P 500 скочи с 0,1% по-високо. Nasdaq Composite затворен плосък. Печалбата на Dow дойде след като първите заявления за безработица паднаха до ново пандемично дъно от 406 000, според данните на Министерството на труда.

    „Два макро фактора може да допринесат за повишената увереност в възстановяването днес: признаци на по-висока инфлация и признаци на по-добро намиране на работа“, заяви в бележка управляващият директор на Goldman Sachs Крис

    Личните доходи и потребителските разходи ще бъдат публикувани заедно с индекса на основните цени на PCE, внимателно наблюдаван от Федералния резерв за признаци на инфлация. PCE се очаква да се увеличи с 2,9% през април на годишна база, според икономисти, анкетирани от Dow Jones.

    Запасите от меми, подхранвани от търговци във форума на Reddit’s WallStreetBets, нараснаха в четвъртък, като AMC се повиши с 47%. Акциите на веригата киносалони затвориха с 35,6% по-високо, докато друг запас от мемове, GameStop, спечели с 4,8%.

    AMC е нараснал с още 10% в предварителната търговия в петък.

    Dow Jones Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100

    Оценка на новината

    5.00