• Американските пазари на акции и облигации ще бъдат затворени за Деня на паметта

    Американските пазари на акции и облигации ще бъдат затворени за Деня на паметта

    Инвеститорите ще се завърнат от дългия уикенд във вторник.

    Американските пазари на акции и облигации ще бъдат затворени за Деня на паметта

    Откакто стана национален празник през 1971 г., Денят на паметта е последният понеделник на май, почитащ загиналите по време на служба в американската армия. В този случай Денят на паметта се пада на последния ден от месеца.

    Американските пазари на акции и облигации са затворени в понеделник за Деня на паметта.

    Американските акции изкараха предимно скучна седмица, като индексът S&P 500 се повиши с 1,2%, а индустриалната средна стойност на Dow Jones нарасна с 0,9%. S&P 500 и Dow завършиха месеца съответно с 2% и 0,6%.

    По-голямата част от действията тази седмица бяха в по-спекулативни области на пазара: криптовалутите бяха на влакче в увеселителен парк и акциите на любимите на Reddit AMC Entertainment (тикер: AMC) и GameStop (GME) нараснаха. Акциите на AMC приключиха седмицата с 116% по-високо.

    Инвеститорите трябва да изчакат до вторник, за да видят дали тези тенденции ще продължат. Нюйоркската фондова борса и Nasdaq са затворени в понеделник, 31 май. Същото важи и за пазарите на извънборсовите пазари в САЩ. Те ще бъдат отворени във вторник. Пазарите на облигации в САЩ също ще бъдат затворени.

    Тъй като Денят на паметта е американски празник, международните пазари са отворени. Изключение прави Лондонската фондова борса, която ще бъде затворена за банков празник. Фондовата борса в Торонто, Шанхайската фондова борса, Хонконгската фондова борса и Токийската фондова борса ще бъдат отворени.

     

    Инвеститорите ще се върнат от дългия уикенд към шепа забележителни тримесечни резултати на компаниите. Zoom Video Communications, Canopy Growth и Hewlett Packard Enterprise докладват във вторник, последван от Advance Auto Parts в сряда. В четвъртък се очакват докладите на Broadcom, DocuSign и Lululemon Athletica.

    облигации Dow Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00